El CN Catalunya ultima amb l'Ajuntament un acord de rescat econòmic de l'entitat

El club confia en l'augment del nombre de socis i les injeccions municipals per eixugar el dèficit i fer front al crèdit pendent

Esports

Socis a l'entrada a les instal·lacions de Can Toda, seu del CN Catalunya
Socis a l'entrada a les instal·lacions de Can Toda, seu del CN Catalunya | À.G.P.

El Club Natació Catalunya assegura que comença a veure el sol entre els núvols després de la tempesta econòmica que es va desfermar ara fa gairebé un any. L'entitat de Can Toda manté reunions periòdiques amb l'Institut Barcelona Esports (IBE) de l'Ajuntament (la darrera la setmana passada) per consolidar una sortida financera. Des del club s'apunta que s'ultima un acord de rescat econòmic, tot i que no s'atreveixen a donar dates. "Som a prop de trobar una solució definitiva", indica el gerent del Catalunya, Jordi Payà. Mentre aquesta figura no arriba, el club aguanta els problemes de tresoreria amb injeccions econòmiques periòdiques, per així tancar els exercicis "sense pèrdues", apunta Payà. Ara bé, l'escull més important se situa en el pagament del crèdit aconseguit el 2006 per a les obres de remodelació de les instal·lacions de Can Toda. Una xifra que ascendeix als 1,2 milions d'euros i s'ha de liquidar a mitjan 2023, segons informacions del club. El president del Catalunya, Ramon Geli, ha admès en nombroses ocasions que aquesta decisió va ser poc encertada per a les arques de l'entitat.

Les instal·lacions de Can Toda han passat de 4.051 associats el 2020 a 4.660 actuals

Les negociacions amb l'IBE són paral·leles a les trobades regulars amb el Districte, on Payà assegura que hi ha "un consens per ajudar". Aquest dimarts mateix han mantingut una reunió de la comissió de seguiment sobre la gestió de les instal·lacions de Can Toda, que el Catalunya manté en concessió fins al 2024.

"Teníem molta por de fer fallida. Va ser un moment molt crític", explica Payà en referència al crit d'ajuda llançat al principi de novembre de l'any passat (vegeu núm. 821). Ara el gerent del Catalunya apunta que els dirigents del club són "molt optimistes", sobretot tenint en compte l'augment del nombre de socis d'enguany. Després de tancar el 2020 amb una xifra de 4.051 persones sòcies, el club compta actualment amb 4.660 associats. "És un increment important, a la franja alta del creixement dels equipaments de la ciutat", assegura Payà. El gerent també indica que encara queda "un 10% de recuperació" per arribar a les xifres del 2019 prèvies a la pandèmia.

Sant Andreu i Saragossa, rivals dels sèniors a Divisió d'Honor

Els equips absoluts de waterpolo es recuperen de les golejades rebudes la darrera jornada de lliga i preparen els partits d'aquest dissabte 6 a la mateixa hora (18h). El sènior masculí jugarà a la piscina del Sant Andreu després de caure contra el Mediterrani (4-11) i el femení viatjarà a Saragossa per enfrontar-se al penúltim classificat. Les de Gabor Egedi van perdre davant el Sabadell (12-20).