Del 5 al 12 de novembre

Recomanem: L'esperit rebel del Rif, a la biblioteca Vila de Gràcia

Agenda

El cicle dedicat al poble amazic, a la biblioteca Vila de Gràcia
El cicle dedicat al poble amazic, a la biblioteca Vila de Gràcia | Cedida

Si voleu publicar els vostres actes en aquesta agenda, envieu un correu electrònic a redaccio@independent.cat

Recomanem

L'esperit rebel del Rif

Les biblioteques de Barcelona proposen per aquest mes de novembre un cicle dedicat al poble amazic, amb xerrades, tallers i actuacions per conèixer aquest poble orgullós de la seva identitat. La biblioteca Vila de Gràcia acull la xerrada 'Annual 1921 - Alger 2001: l'esperit rebel del Rif i la Cabília, amb Kaissa Ould Braham, periodista cabilenca, i Nouraddin Azaguar, activista rifeny. Per la seva part, la Jaume Fuster també se suma al cicle amb la xerrada 'Un viatge per la Tamazga, el país del poble amazic, a càrrec A càrrec d’Aziz Baha, educador social i activista pels drets del poble amazic, i Verónica Esteban, bibliotecària.

Dimarts 9 de novembre a la biblioteca Vila de Gràcia (Torrent de l'Olla, 104), a les 18.30h

 

Exposicions

Fins al 15 de novembre
Curnem-nos les ferides. Mostra fotogràfica per desmuntar estereotips dels cossos de dones i noies a càrrec d'Irina Gual. La mostra té per objectiu donar visibilitat a diferents tipus de cossos. Les fotografies que protagonitzen aquesta mostra són de dones i noies nues. El 5 de novembre a les 18 hores tindrà lloc la inauguració de l’exposició amb l’artista Irina Gual.
Espai Jove la Fontana (Gran de Gràcia, 190)

Fins al 12 de novembre
Exposició El arte está donde está el artista. Mostra col·lectiva dels treballs dels artistes Francisco Garcia (cubista), Carmen G. Junyent (figuratiu art par), Adrià Torres (hiperrealista), Elena Almeda (figuratiu-collage), Neus Aguilo (realista), Mercè Castelló (expressionisme), Pilar Segura (impressionisme), Yannick Sánchez (hiperrealista), Mar Serra (expressionista), Marisa Ramón (impressinisme) i Patricia G. Groh (abstracte figuratiu).
Casal Cardener (Cardener, 45)

Fins al 16 de novembre
Mirades solidàries. Exposició de la 9a edició del Concurs Fotogràfic que organitza Gràcia Solidària.
CC La Sedeta (Sicília, 321)

Fins al 29 de novembre
Exposició Llibertat Ródenas, feminista i anarcosindicalista. Llibertat Ródenas fou coneguda pel seu activisme. Filla de pare republicà i anticlerical, va estudiar en una escola laica. Procedent de Xera, es va traslladar a Barcelona, va viure a Torrent de l'Olla a partir del 1918. Dissabte 6 de novembre a les 12 h tindrà lloc una xerrada a càrrec de la historiadora Dolors Marín.
La Violeta (Maspons, 6)

Fins al 8 de desembre
Per primera vegada Casa Vicens acull el III Premi Internacional NASEVO L'olfacte com a instrument d'inspiració, on es presenta l'obra d'un total de setze artistes menors de 35 anys, l'obra dels quals ha estat finalista o guanyadora d'aquesta edició. Aquesta és una de les dues exposicions d'art contemporani que inaugura aquesta setmana Casa Vicens.
Casa Vicens (Carolines, 20-26)

Fins al 12 de desembre
Mil imatges olfactives! En el marc del festival de videoart LOOP, la mostra col·lectiva comissariada per Cristina Agàpito, directora d'Art de la Fundación Ernesto Ventós, acull obres d'artistes de gran reconeixement mundial com Antoni Muntadas, Francesca Llopis o Willi Bucher, entre d'altres, procedents de la col·lecció olorVISUAL de la Fundación Ernesto Ventós.
Casa Vicens (Carolines, 20-26)

Fins al 14 de gener
Fuster. L'abstracció i la represa de la pintura. Felícia Fuster reprèn la pintura en la dècada dels anys setanta explorant les bases d’una abstracció pictòrica de naturalesa expressionista que des de llavors aniria avançant, recorrent per l’Abstracció lírica fins a arribar al caràcter còsmic de la seva obra més compromesa, Plurivisions: Pintura en moviment. El conjunt de l'exposició està compost per 14 quadres distribuïts per la sala de la Fundació Felícia Fuster amb la intenció que el públic pugui endinsar-se en els diferents estudis sobre formes, colors i composicions pictòriques que va realitzar l’artista provant de trobar el seu particular llenguatge visual.
Fundació Felícia Fuster (Camps i Fabrés, 11)

Fins al 18 de gener
ALPINA. Mapes. Literatura. Paisatge. Exposició que recull la trajectòria de l’editorial Alpina, referent de l’excursionisme català i que encara ara lliga literatura i coneixement de l’entorn. La mostra, i el llibre que l’acompanya, examina com ha canviat la manera de fer els mapes i en subratlla la dimensió cultural, amb vint-i-cinc recorreguts que combinen textos dels clàssics catalans amb els mapes Alpina. L'escriptor gracienc Julià Guillamon ha estat l'encarregat de la tria.
Biblioteca Jaume Fuster (pl. Lesseps)


Actes

Divendres 5 de novembre
Taller sobre cinema amb El Proyecionista.
Espai Culturista Sendak (Grassot, 42), a les 17.30h

Dansa: Invictus. Sense límits. Espectacle de dansa inclusiva de la cia Invictus Dance Company. Obra basada en les experiències personals de cada integrant d'Invictus sobre com afrontem situacions adverses, de canvis...
Espai Jove la Fontana (Gran de Gràcia, 190), a les 19.30h

19è Al Ras. Bluegrass & Old Time Festival: Woodspell.
CC La Sedeta (Sicília, 321), a les 20h

Dissabte 6 de novembre
Espectacle de titelles: Les històries del senyor Borra, cia La Micro Troupe.
L'autèntica (Martí, 18), a les 11 i a les 12h

Gràcia Autèntica, recorregut especial pels carrers de la Vila. Edat recomanada: de 6 a 12 anys. Per descobrir llocs secrets, tot escoltant històries que ningú coneix en un viatge al passat a ritme de la rumba de Daniel Landry.
L'autèntica (Martí, 18), a les 11.30 i a les 12.30h

Teatre: El hombre de hojalata, representació de l'obra de Xavi Morató, a càrrec de la cia Bakastei Teatre.
CC La Sedeta (Sicília, 321), a les 18h

Concert: Fur Voice.
Heliogàbal (Ramón y Cajal, 80), a les 21h

Impro a gogó. Cia Impro Barcelona.
Golem's (Sant Lluís, 64), a les 21.30h

Diumenge 7 de novembre
Teatre: Impro Show. Planeta Impro.
Teatreneu (Terol, 26), a les 19.30hh

Dilluns 8 de novembre
Joc i experimentació a l'àlbum.
Espai Culturista Sendak (Grassot, 42), a les 18.30 h

Teatre: Memòria, la identitat més enllà de l'horitzó. Muntatge autobiogràfic escrit i interpretat per l'actriu Anna Gonzalvo.
La Badabadoc (Quevedo, 36), a les 20 h

Dimecres 10 de novembre
Espectacle infantil: Frank Einstein, el hijo de Albert. Teatre infantil amb valors a càrrec de Comediarte, inclòs dins el 8è Projecte de Drets Humans, Família i Barri. A partir de 4 anys. Cal reserva.
CC La Sedeta (Sicília, 321), a les 17.30h

Xerrada i presentació d'Un arbre creix.
Espai Culturista Sendak (Grassot, 42), a les 18.30h

Dijous 11 de novembre
Pintem la façana amb el Berni Puig. Creació del grup de treball i pluna d'idees. Recull de demandes i propostes per a les següents sessions + acte obert a la plaça amb activitats culturals.
Espai Jove la Fontana (Gran de Gràcia, 190), de les 18 a les 20h

Taller per adults amb l'artista Marta Comín.
Espai Culturista Sendak (Grassot, 42), a les 18.30h

Teatre musical: Les històries de l'avi Josep.
La casa dels contes (Ramón y Cajal, 35), a les 20h

Concert: Peter Loveday.
Heliogàbal (Ramón y Cajal, 80), a les 21h

Divendres 12 de novembre
Concert: Skoria + Sun Square.
Espai Jove la Fontana (Gran de Gràcia, 190), a les 22h i a les 23h

 

Entitats

Dissabte 6 de novembre
Presentació de l'exposició 50 anys de la mort de Llibertat Ródenas, anarcosindicalista i feminista, que va viure a Gràcia. A càrrec de Dolors Marín, doctora en Història Contemporània i experta en moviments socials europeus. Cal inscripció prèvia.
La Violeta (Maspons, 6), a les 12h

Dimecres 10 de novembre
Xerrada: Clara Prats, doctora en Física Aplicada i Simulació. Activitat emmarcada en la mostra 'Dones que han canviat el món'.
Lluïsos de Gràcia, a les 18.30h

Divendres 12 de novembre
Teatre: Los árboles mueren de pie, d'Alejandro Casona. Direcció Quim Fuster.
El Cercle (Santa Magdalena, 12), a les 21h, ds a les 21h i dg a les 18h

Teatre: Bona gent. A càrrec del Grup de Teatre del Centre.
El Centre (Ros de Olano, 9), a les 22h

Fins al 15 de novembre
Exposició Dones que han canviat el món.
Lluïsos de Gràcia (pl. del Nord)

Amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona

Amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona