Foguerons de Sa Pobla tornarà al seu format habitual per celebrar els 30 anys d'agermanament

"Es vol fer tot, si cal, amb variacions molt petites", reivindica l'ànima de la festa Toni Torrens, després d'una primera reunió de treball

Societat

Foto de família dels participants a l'acte simbòlic a la plaça Vireina a l'edició de l'any passat
Foto de família dels participants a l'acte simbòlic a la plaça Vireina a l'edició de l'any passat | Josep Maria Contel

Els Foguerons de Sa Pobla, la festa d'agermanament entre els veïns mallorquins de Sa Pobla i la Vila de Gràcia, tornarà a renéixer els propers 27, 28 i 29 de gener en el seu format habitual, després de l'aturada en sec i de continuïtat eminentment simbòlica que va suposar l'edició del 2020; només hi van cremar quatre torxes a la Virreina. Així ho han acordat en una primera reunió a la Violeta la setmana passada els organitzadors, encapçalats per l'ànima de la festa, Toni Torrens, i les entitats principals que s'hi adhereixen, com el CAT o les Colles de Cultura de Gràcia.

A l'edició 2020 només es van cremar quatre torxes simbòliques a la Virreina

"Es vol que sigui una edició amb tots els elements que hi ha habitualment, si cal amb alguna variació molt petita", apunta Torrens en conversa amb aquest setmanari, després de visitar de nou Gràcia entre un any i mig llarg d'absència.

Aquesta serà l'edició 30 dels Foguerons de Sa Pobla i ara mateix, tal com admet Torrens, hi ha les dates, el compromís de les entitats, però encara no un programa o una xarxa de places confirmades on hi tornin a fer-se sentir els xeremiers i les glosses. Però la idea és anar a màxims, i tornar a incloure activitats que han anat agafant ressò en els últims anys com l'arròs brut o les activitats de petit format al CAT.

L'any passat, sense foguerons cremant a les places o l'esmentat arròs brut que reunia amics i companys de Mallorca i Gràcia, sense els concerts als mercats de la Vila el matí del darrer dissabte de gener, la celebració dels Foguerons de Sa Pobla a Gràcia va deixar imatges ben diferents a edicions anteriors. Malgrat tot, la que es considera la festa major d'hivern de la Vila es va adaptar a la nova situació i no va renunciar a presentar un cartell amb exposicions, presentacions de llibres, titelles, música i sobrassada.