Dani Perdiguero: "No tinc cap mena de dubte que hauríem de mantenir la categoria"

"Agafant més ritme podrem competir amb més equips", afirma el tècnic del SaFa Claror, que torna al club gracienc

Esports

Dani Perdiguero, durant un entrenament amb el SaFa Claror
Dani Perdiguero, durant un entrenament amb el SaFa Claror | Cedida

Dues temporades després lluny del club del carrer Sardenya, l'entrenador Dani Perdiguero (Barcelona, 1976) torna aquest curs a dirigir el sènior femení del SaFa Claror. Amb la derrota contra el SESE a la darrera jornada (36-54), el conjunt gracienc ocupa la vuitena posició al grup 1 de Copa Catalunya. Dissabte 13 viatjarà a Balaguer amb l'objectiu de sorprendre l'equip de la Noguera. Perdiguero valora les 2 victòries i 4 derrotes d'aquest inici.

"Tenim bastantes opcions; si ens respecten les lesions i seguim treballant", diu

Com veus l'equip després dels sis primers partits?
Ens anem acoblant una miqueta més a la categoria. Hem tingut alguna baixa que ens ha penalitzat.

Precisament aquesta temporada s'han incorporat Judit Moya, Irene López i Maria Rogés.
Dues noves incorporacions tenen una part de joventut important, l'altra és una jugadora molt experimentada amb un currículum molt important i falta que ens anem aclimatant una mica totes. Encara no s'ha pogut incorporar Sara Jofresa, en breu la tindrem,  o per després de Nadal. Ens ajudarà moltíssim, perquè tenim una línia interior molt extensa i una exterior molt més curta.

Com són els entrenaments?
Estan treballant totes molt bé, és un grup en feina i en relació entre companyes molt bo i que cada dia estem millor. Ens falta millorar sobretot en atac, perquè la defensa ara ja l'hem millorat. Estem fallant en situacions  de tirs fàcils, tenim un tant per cent de tir lliure, de dos o de tres que no és bo. Com aquesta setmana mateix, que faltant sis minuts estem empatats. Però si acabem amb 36 punts, per molt bona defensa que fem, no t'arriba per guanyar el partit.

A més de Terrassa i Granollers, a quins rivals més podeu guanyar?
Agafant més ritme i treballant més dur podrem anar sumant i competint amb més equips, no només els de baix. Fins ara hem competit amb els de baix i els hem guanyat. Amb els de mitja taula estem competint, com ara el SESE, amb molt bona dinàmica i molt bones sensacions. Tot l'equip aporta i va fent, i anem sumant.

Com planteges la primera  fase?
L'objectiu és a llarg termini, no la primera lliga. És un tema de dinàmica i mental. Evidentment que tothom vol guanyar i no pots quedar-te amb zero victòries.

I els propers partits?
Amb tots els que ens queden de la primera volta podem competir. Per fer-ho faltarà anotar aquests punts decisius. Hem tingut baixades d'intensitat o de treball, o el tant per cent ofensiu. Si juntem aquestes dues coses o una de les dues estarem lluitant pel partit i treure'l. No descarto anar a Balaguer i poder guanyar el partit, o a Manresa a casa.

Quines opcions teniu d'assolir la salvació a la segona fase?
Tenim bastantes opcions. Si ens respecten les lesions i seguim treballant com estem fent fins ara, no tinc cap mena de dubte que hauríem de mantenir la categoria. Confio plenament en les meves jugadores.

Com ha estat l'acollida del club en aquesta segona etapa?
Espectacular. És un club molt de barri i familiar, amb totes les ganes de competir. La recepció del club, les jugadores i tothom és meravellosa. Et fan sentir com a casa, en una família.