Del 12 al 19 de novembre

Recomanem: Festival Màgicus, de nou a Lluïsos

Agenda

El festival Màgicus torna a Lluïsos de Gràcia
El festival Màgicus torna a Lluïsos de Gràcia | Cedida

Si voleu publicar els vostres actes en aquesta agenda, envieu un correu electrònic a redaccio@independent.cat

Recomanem

Festival Màgicus, de nou a Lluïsos

El Festival Màgicus arriba a Gràcia per dotzè any consecutiu per promoci0nar la màgia jove i recupera el format original amb novetats. El Concurs de Joves Mags per mostrar el talent del jovent amant de la màgia es farà dissabte a les 17.30h. Enguany hi participaran un total de 8 magues i mags que competiran en dues categories: màgia d’escena i màgia de prop. La Màgia de prop és una aposta de l’organització per donar protagonisme a aquesta disciplina que necessita unes habilitats concretes i té uns requisits i necessitats diferents respecte a la Màgia d’Escena. A les 20.30h tindrà lloc la Gala de Màgia on hi actuaran Hannu Juntunen, jove promesa de la màgia internacional arribat directament des de Finlàndia, i Roberto Vara, mag de reconegut prestigi internacional.

Dissabte 13 i diumenge 14 de novembre a Lluïsos de Gràcia (pl. del Nord)

 

Exposicions

Fins al 12 de novembre
Exposició El arte está donde está el artista. Mostra col·lectiva dels treballs dels artistes Francisco Garcia (cubista), Carmen G. Junyent (figuratiu art par), Adrià Torres (hiperrealista), Elena Almeda (figuratiu-collage), Neus Aguilo (realista), Mercè Castelló (expressionisme), Pilar Segura (impressionisme), Yannick Sánchez (hiperrealista), Mar Serra (expressionista), Marisa Ramón (impressinisme) i Patricia G. Groh (abstracte figuratiu).
Casal Cardener (Cardener, 45)

Fins al 15 de novembre
Curnem-nos les ferides. Mostra fotogràfica per desmuntar estereotips dels cossos de dones i noies a càrrec d'Irina Gual. La mostra té per objectiu donar visibilitat a diferents tipus de cossos. Les fotografies que protagonitzen aquesta mostra són de dones i noies nues. El 5 de novembre a les 18 hores tindrà lloc la inauguració de l’exposició amb l’artista Irina Gual.
Espai Jove la Fontana (Gran de Gràcia, 190)

Fins al 16 de novembre
Mirades solidàries. Exposició de la 9a edició del Concurs Fotogràfic que organitza Gràcia Solidària.
CC La Sedeta (Sicília, 321)

Fins al 29 de novembre
Exposició Llibertat Ródenas, feminista i anarcosindicalista. Llibertat Ródenas fou coneguda pel seu activisme. Filla de pare republicà i anticlerical, va estudiar en una escola laica. Procedent de Xera, es va traslladar a Barcelona, va viure a Torrent de l'Olla a partir del 1918. Dissabte 6 de novembre a les 12 h tindrà lloc una xerrada a càrrec de la historiadora Dolors Marín.
La Violeta (Maspons, 6)

Fins al 8 de desembre
Per primera vegada Casa Vicens acull el III Premi Internacional NASEVO L'olfacte com a instrument d'inspiració, on es presenta l'obra d'un total de setze artistes menors de 35 anys, l'obra dels quals ha estat finalista o guanyadora d'aquesta edició. Aquesta és una de les dues exposicions d'art contemporani que inaugura aquesta setmana Casa Vicens.
Casa Vicens (Carolines, 20-26)

Fins al 12 de desembre
Mil imatges olfactives! En el marc del festival de videoart LOOP, la mostra col·lectiva comissariada per Cristina Agàpito, directora d'Art de la Fundación Ernesto Ventós, acull obres d'artistes de gran reconeixement mundial com Antoni Muntadas, Francesca Llopis o Willi Bucher, entre d'altres, procedents de la col·lecció olorVISUAL de la Fundación Ernesto Ventós.
Casa Vicens (Carolines, 20-26)

Fins al 14 de gener
Fuster. L'abstracció i la represa de la pintura. Felícia Fuster reprèn la pintura en la dècada dels anys setanta explorant les bases d’una abstracció pictòrica de naturalesa expressionista que des de llavors aniria avançant, recorrent per l’Abstracció lírica fins a arribar al caràcter còsmic de la seva obra més compromesa, Plurivisions: Pintura en moviment. El conjunt de l'exposició està compost per 14 quadres distribuïts per la sala de la Fundació Felícia Fuster amb la intenció que el públic pugui endinsar-se en els diferents estudis sobre formes, colors i composicions pictòriques que va realitzar l’artista provant de trobar el seu particular llenguatge visual.
Fundació Felícia Fuster (Camps i Fabrés, 11)

Fins al 18 de gener
ALPINA. Mapes. Literatura. Paisatge. Exposició que recull la trajectòria de l’editorial Alpina, referent de l’excursionisme català i que encara ara lliga literatura i coneixement de l’entorn. La mostra, i el llibre que l’acompanya, examina com ha canviat la manera de fer els mapes i en subratlla la dimensió cultural, amb vint-i-cinc recorreguts que combinen textos dels clàssics catalans amb els mapes Alpina. L'escriptor gracienc Julià Guillamon ha estat l'encarregat de la tria.
Biblioteca Jaume Fuster (pl. Lesseps)


Actes

Divendres 12 de novembre
Costumitza't amb la Reich Roca. Com crear una bossa estil totebag a partir d'un texà vell, i reflexionar sobre la moda o el fast fashion amb la youtuber catalana especialista en moda. Per a joves d'entre 12 i 29 anys. Cal inscripció prèvia.
Espai Jove la Fontana, a les 18h

Espectacle: Entrañas con patatas y guarnición, a càrrec de la Cia. LosinFormAlls. Un viatge d'una hora per l'essència dels protagonistes, en Luis i en Pere, des d'allò més absurd fins a allò més profund.
CC La Sedeta (Sicília, 321), a les 20h

Concert: La Voodoo (swing, jazz).
Soda Acústic (Guilleries, 6), a les 22h

EH Sona 2021: Olatz Salvador.
CAT (pl. Anna Frank, s/n), a les 22h

Concert: Skoria + Sun Square.
Espai Jove la Fontana (Gran de Gràcia, 190), a les 22h i a les 23h

Dissabte 13 de novembre
II Trobada de Dones de Gràcia. Diagnosi de la situació de les dones del districte de Gràcia i propostes en matèria de salut, coeducació, espais públics, dones grans i cultura. Inscripció prèvia.
Espai Jove la Fontana (Gran de Gràcia, 190), a les 10h

Festa de cloenda de la Setmana de l'Àlbum. Jornades per a públic adult, xerrades, estacions de lectura, marató de narració oral, espai de llibreries amb paradeta de venda...
Biblioteca Jaume Fuster (pl. Lesseps, 20-22), d'11 a 14h

Concert: Liviana.
Heliogàbal (Ramón y Cajal, 80), a les 21h

Concert: Mastika (world, balkan).
Soda Acústic (Guilleries, 6), a les 22h

Diumenge 14 de novembre
Titelles: L'Agustinet, el titella valent. Cia Vergés. Inscripció prèvia.
La Violeta (Maspons, 6), a les 12h

Concert de la Jove Orquestra Simfònica de Barcelona (JOSB). Direcció: Carlos Checa.
Espai Jove la Fontana (Gran de Gràcia, 190), a les 18.30h

Dimarts 16 de novembre
Tallers TIC: Room scape. Per a joves entre 9 i 12 anys interessats en la ciència i la tecnologia. Cal inscripció prèvia.
Biblioteca Vila de Gràcia (Torrent de l'Olla, 104), de 17.30 a 19h (també dimarts 23)

Festival In-Edit: Pulp, a film about life, death and supermarkets (Florian Habicht / UK / 2014).
CC La Sedeta (Sicília, 321), a les 19h

Taula rodona: Festa Popular vs Festa Religiosa. A càrrec de Jordi Almiñana, Guillem Roma, Josep Fornés i Dani Piques, estudiosos i activistes de la cultura popular.
La Violeta (Maspons, 6), a les 19.30h

Dimecres 17 de novembre
Petit cineclub: La malvada guineu ferotge. + 6 anys.
La Sedeta (Sicília, 321), a les 17.30h

Taverna del CAT: Francesc Tomàs 'Panxito' i Eloi Tomàs. Entrada lliure amb reserva prèvia a bardelcat@gmail.com.
CAT (pl. Anna Frank, s/n), a les 20.30h

Dijous 18 de novembre
Infantil: El senyor Borra a la biblioteca. A càrrec de Micro Troupe. A partir de 4 anys.
Biblioteca Jaume Fuster (pl. Lesseps, 20-22), a les 17.30h

 

Entitats

Divendres 12 de novembre
Teatre: Los árboles mueren de pie, d'Alejandro Casona. Direcció Quim Fuster.
El Cercle (Santa Magdalena, 12), a les 21h, ds a les 21h i dg a les 18h

Concert de piano. Diàlegs d'Orient a Occident: Yukiko Akagi.
Orfeó Gracienc (Astúries, 83), a les 20h

Teatre: Bona gent. A càrrec del Grup de Teatre del Centre.
El Centre (Ros de Olano, 9), a les 22h

Dissabte 13 de novembre
Xerrada taller sobre plantes remeieres: sistema respiratori. Info i inscripcions a petitsremeis@gmail.com.
L'Antic Forn (Cambrils, 10), a les 11h 

Fins al 15 de novembre
Exposició Dones que han canviat el món.
Lluïsos de Gràcia (pl. del Nord)

Dimecres 17 de novembre
Endinsa't al Bosc. Itinerari i taller en línia per endinsar-se al món de la natura, dels animals, arbres i plantes que trobem al Bosc Turull. A càrrec de l’Associació Animal Latitude, amb la col·laboració de la Societat Catalana d’Educació Ambiental. Enviar mail a aula@boscturull.cat amb les dades.  
Plataforma Zoom, de 18 a 19.30h

Amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona

Amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona