L'activisme social i cultural des de les cures centra el proper fòrum Kalidoscopi d'EART

Després de la cancel·lació de l'any passat, l'entitat recupera la seva jornada de debat sobre art i educació; el 27 de novembre a la Violeta

Cultura

Fragment de la imatge de Paula Vicente, 'Permanent Construcció, 2019' (clica per veure la imatge sencera)
Fragment de la imatge de Paula Vicente, 'Permanent Construcció, 2019' (clica per veure la imatge sencera) | Cedida

Experimentem amb l'Art dedica el Kalidoscopi 2021 a construir un espai on pensar com generar pràctiques d'activisme social i cultural des de les cures, un tema en sintonia amb el que s'ha viscut els darrers mesos. Aquesta jornada de debat sobre art i educació que organitza des de fa dotze edicions l'entitat gracienca però que l'any passat no va poder celebrar a causa de la pandèmia, tindrà lloc durant tot el matí del proper dissabte 27 de novembre a la Violeta; EART ja ha obert les inscripcions.

Per tal de posar en valor les cures en la pràctica, "com a activitats socials que impliquen proporcionar tot allò que cal per al benestar i del desenvolupament de la vida", EART convida a reflexionar entorn experiències que s'activen entre les pràctiques artístiques, les pràctiques educatives a institucions cultural i l'acció ciutadana, segons exposa la mateixa entitat.

Així, el Kalidoscopi d'enguany proposa tres taules de treball (un format nou per tal d'aconseguir una reflexió col·lectiva), acompanyades per Judit Font, Myriam González i Leonidas Martín, que amb dinàmiques concretes, compartiran recorreguts i activismes viscuts i desenvolupats des de la base, per tal de dialogar amb altres experiències de les persones participants i/o les que es vagin generant durant la jornada. Pel que fa als conductors d'aquestes taules, Judit Font és sociòloga i ha treballat en projectes comunitaris relacionats amb migracions, joves i polítiques d'ocupació a Barcelona, Salt i Girona. El doctor en Belles arts Leonidas Martín ha fundat diversos col·lectius artístics, com ara Las Agencias o Enmedio, un grup de professionals de la imatge insatisfets per la falta de connexions entre l'art i l'activisme social. I Myriam González és docent, investigadora i educadora patrimonial.

Estrena del casal d'art d'hivern

Experimentem amb l'Art farà la versió d'hivern dels casals d'art que organitza per a infants a l'estiu, una de les activitats 'estrella' de l'entitat. Tot i que tenien planificada la posada en marxa de la proposta l'any passat, van optar per cancelar-la a causa de la situació sanitària