Tres Lliris es consolida en situació al·legal i el Districte hi argumenta els expedients oberts

Col·lectius vinculats al casal estrenen un gimnàs popular al carrer Rabassa en un local de lloguer

Política

Protesta del casal Tres Lliris, el juliol passat a la plaça de la Vila
Protesta del casal Tres Lliris, el juliol passat a la plaça de la Vila | À.G.P.

Els moviments socials de la Vila segueixen inquiets cinquanta dies després que se sobrepassés la data de caducitat del contracte de cessió d'ús que l'Associació Joves de Gràcia mantenia amb el Districte per la gestió del Casal Popular Tres Lliris i sobre el qual encara no hi ha solució i es consolida una situació de facto d'al·legalitat o okupació de l'espai. 

El casal segueix obert i programant de manera periòdica activitats -aquest dimecres s'ha presentat el projecte de diversos col·lectius per obrir un gimnàs popular al carrer Rabassa en un local de lloguer- i es manté la convocatòria de manifestació si es dóna el cas que l'Ajuntament ordena el desallotjament de l'espai. "Des del dia 22 de setembre, l'Ajuntament pot precintar l'espai", diuen a les xarxes socials. 

Però la situació de calma tensa s'ha atenuat en part amb el pas de les setmanes, tenint en compte que els joves ja havien anat empaquetant al setembre tot el que calgués salvar en cas que els fessin fora de l'antiga comissaria de policia, i el Districte admet que "els expedients administratius per la manca de la llicencia de l’activitat segueixen el seu curs". 

El ritme de negociació, però, té diferents interpretacions que van per barris i veus perquè el Districte sosté que "s'està en converses amb l'associació per valorar diferents opcions" i aquesta vigència de les converses no s'intrepreta de la mateixa manera des de l'altra banda. 

En una línia interpretativa similar es troba el conflicte per trobar espai als Esplais Matinada-Pòrtics i Espurna, que mantenen a les xarxes el comptador dels dies que sumen sense local, un cop es va tancar sense acord de prórroga l'etapa als locals d'YMCA del carrer Jaén i tampoc hi va haver pacte amb el Districte per una proposta de local al carrer Francisco Giner. 

Ara el Districte dóna per fet que els esplais acceptaran la proposta provisional, feta abans de l'estiu, per allotjar les dues entitats i les seves necessitats de magatzem, zona de reunions i preparació dels caus a l'Espai Fontana i traslladar-se a Reig i Bonet 12 al local del Rebost Solidari quan aquests últims s'instal·lin al nou espai municipal ja llogat al carrer Pau Alsina. L'interinatge, però, a banda de l'acceptació definitiva de la proposta per part de Matinada i Espurna, també està pendent de l'arranjament i només aleshores s'activaria el moviment de peces de domino final.

El Banc fa deu anys i el quiosc de Revolució, set

El Banc Expropiat ha arrencat els actes del seu desè aniversari a la seva tercera seu de Quevedo i només aquesta setmana hi ha hagut cinefòrum a John Lennon i la presentació d'un projecte educatiu. El quiosc de la Distri La Polilla també han celebrat a l'octubre actes pels set anys a plaça.