15 infants redissenyen els jocs de Revolució

La plaça Joanic arrenca obres per ampliar l'espai d'esbarjo amb el sorral per la banda Llobregat

Societat

Els jocs infantils de Revolució, amb el carrer Ramón y Cajal al fons
Els jocs infantils de Revolució, amb el carrer Ramón y Cajal al fons | Cedida

La participació des de finals de l'estiu fins a aquestes stemanes de tardor ha basculat cap a la definició de les àrees de joc per aconseguir propostes innovadores i inclusives que a Gràcia encara tenen camí per recórrer. Quinze infants entre 4 i 12 anys, en aquest sentit, van protagonitzar la setmana passada la sessió dedicada a plaça Revolució, acompanyats de cinc adults, les dones de plaça del Poble Romaní promotores del canvi i la comunitat educativa de l'entorn. El procés s'emmarca en la definició d'un dels projectes guanyadors dels pressupostos participatius que es van aprovar al juny i que en el cas de Revolució va recollir 1.249 vots (va ser el vuitè dels vuit projectes aprovats) i contemplava una partida de 350.000 euros. 

Fonts municipals han explicat que a la sessió els quinze infants participants van explicar sense apriorismes quins eren els seus jocs preferits a la plaça Revolució i ara les propostes s'han d'aterrar tècnicament en la redacció del projecte. El debat específic s'allargarà fins al gener. 

La remodelació d'àrees de jocs també s'està abordant a Poble Romaní, amb les sessions que es van fer abans de l'estiu i dinamitzades per Voltes Cooperativa, o també a la Creueta del Coll, però on primer arrencaran obres de redefinició serà a la plaça Joanic aquest novembre mateix: concretament s'ampliarà l'espai d'esbarjo amb el sorral per la banda Llobregat de la plaça.