El Districte diu que Renta va tramitar a Travessia Sant Antoni mesos abans de l'aturada de llicències

Els veïns sospitaven que la titularitat canviés dos dies abans de la suspensió però l'empresa havia demanat papers sense ser propietària

Societat

L'edifici que serà expropiat, als números 12 i 12 bis de la Travessia Sant Antoni
L'edifici que serà expropiat, als números 12 i 12 bis de la Travessia Sant Antoni | À.G.P.

L'acord entre Districte i privats per expropiar el bloc de la Travessia Sant Antoni que permetrà ampliar la plaça Anna Frank no té base de corruptela, segons fonts municipals, a diferència del que sospitaven els veïns organitzats al voltant de la plataforma Protegim L'Illa, que en aquests mesos han fet córrer aquesta possibilitat tenint en compte que el canvi de propietat es va produir només dos dies abans de la suspensió de llicències que va donar pas al llarg periple legal de modificació del Pla General, encara vigent. 

La plataforma, en diversos argumentaris interns, havia insistit que si Renta Corporación va comprar la finca l'11 de desembre de 2018 i la suspensió de llicències havia tingut lloc el 13 de desembre de 2018, era "impossible" que aquest promotor obtingués una llicència d'obres posteriorment a aquesta data. 

A preguntes d'aquest setmanari i per esclarir els tempos que ara desemboquen en una negociació que beneficiarà econòmicament la nova propietat perquè s'hi aixequi a l'espai un bloc d'habitatge social, el Districte ha explicat que la tramitació del nou peopritari es remunta a mesos anteriors quan aquest fins i tot encara no l'era. "Renta Corporación va sol·licitar un certificat de règim urbanístic de la finca el 13 de juliol de 2018 i el 18 d'octubre del mateix any va sol·licitar la llicència d'obres majors", diuen fonts municipals. Aquestes mateixes fonts apunten que tots dos tràmits es poden efectuar sense que calgui ser el propietari de la finca. 

Es dóna la circumstància que la llicència es va atorgar, tal com es va publicar a la Gaseta Municipal, el desembre de 2019, disset mesos després de la suspensió de llicències, però que la paperassa s'havia iniciat legalment "gairebé dos mesos abans" de la suspensió de llicències, tal com han remarcat fonts municipals.