La plataforma per la placa a Aute s'atura per lentitud de Nomenclàtor i de la resposta veïnal

"Sense l'acció del veïnat, no té sentit seguir impulsant", apunten els responsables de l'homenatge al cantautor

Política

Jordi Martín i Anna del Blanco col·locant la placa a Aute al bar Vall
Jordi Martín i Anna del Blanco col·locant la placa a Aute al bar Vall | Betevé

La plataforma per la placa a Luis Eduardo Aute a plaça Rovira, la iniciativa que va començar amb força el passat abril, quan feia un any de la mort del cantautor, perquè es col·loqui un record de la seva relació amb Gràcia i a tocar de la casa familiar del carrer Massens, ha decidit aturar-se tècnicament o almenys decretar un stand by per l'immobilisme tant municipal com de dinamització veïnal. 

L'última acció va ser al setembre amb una placa simbòlica al bar Vall

La portaveu de la plataforma, Anna Blanco, que en aquests set mesos ha aconseguit recollir 1.175 signatures de suport a les xarxes socials, entre les quals hi destaquen les de Silvio Rodríguez, Maria del Mar Bonet, Marina Rosell, Àngel Petisme o Joan Isaac, s'ha mostrat pessimista respecte als projectes de celebració contínua de manifestacions culturals periòdiques al barri que permetessin mantenir la flama´de la col·locació de la placa fins que es compleixi el termini de tres anys que requereix Nomenclàtor per homenatjar una personalitat morta. "Sense l'acció del veïnat, no té sentit seguir impulsant", ha explicat Blanco. 

L'última iniciativa de la plataforma va ser a principis de setembre amb una acció similar de penjar una placa simbòlica a l'interior del bar Vall, però la voluntat dels veïns organitzats de celebrar un concert o fer el passi del documental Auteretrato en el marc de l'última edició de la Festa Major va esdevenir impossible per les limitacions de la crisi sanitària i es van minar algunes expectatives. 

Quan encara falta més d'un any perquè s'esgoti el termini dels tres anys de Nomenclàtor, i malgrat la voluntat del grup de treball del Districte per tirar endavant la placa a la plaça Rovira, ara la força de la plataforma passa per un moment baix fins al punt de declinar la participació en un documental que està rodant el biògraf del cantautor, Luis García Gil que juntament amb Gaizka Urresti, autor de l documental Auteretrato, són dos dels signants últims més rellevants de la iniciativa a Gràcia. La qüestió tampoc s'ha abordat en les últimes sessions del grup de treball de Nomenclàtor.

La placa a la casa de Dolors Aleu, dissabte 27 al carrer Molist 22

En el marc del programa d'actes del Dia internacional per l’eliminació de la violència vers les dones, Gràcia estrenarà dissabte 27 a les 12 hores la placa recordatòria a la casa on va viure Dolors Aleu, considerada la primera metgessa de l'Estat, al carrer Molist 22, al barri de la Salut.