Arturo Carrasco, nou conseller de Ciutadans

El relleu de Jordi Bea i també coordinador del partit a Gràcia s'estrena a Vallcarca i ja anirà al ple de l'1-D

Política

Carrasco (centre), durant el consell de barri de Vallcarca i Penitents
Carrasco (centre), durant el consell de barri de Vallcarca i Penitents | A.B.

L'adéu del portaveu del grup municipal de Ciutadans a Gràcia, Jordi Bea, per motius laborals, anunciat fa un mes i després de l'últim ple, ja té continuat amb l'elecció interna d'Arturo Carrasco com a nou conseller, que ja s'ha estrenat aquest dimecres passat al consell de barri de Vallcarca. Carrasco, que des del 2019 és coordinador local del partit a Gràcia, ja s'ha deixat veure en alguns òrgans de participació com el consell rector de Ràdio Gràcia i ja serà present de manera oficial al pròxim ple de l'1 de desembre.

Els canvis al grup municipal de Ciutadans, que té representació a Gràcia des de les eleccions municipals del 2015, no són habituals però ja n'hi ha hagut dos en tres anys i mig, el primer més sonat que aquest segon. En aquella ocasió, el portaveu del grup municipal, Luis Calonge, va ser apartat sorollosament per "una pèrdua de confiança". Calonge va reaparèixer com a suport del partit a nivell de Vallcarca quan es va produir el temps de confluència de Manuel Valls amb el partit taronja.

La segona etapa, amb Jordi Bea també com a únic conseller del grup municipal, ha durat des de l'abril de 2018 fins ara amb una implantació més activa de C's en la dinàmica veïnal, sobretot de Vallcarca, però també amb altres iniciatives no tan marcades en el seu ideari com la recuperació encara pendent del monument al president de la Primera República, Nicolàs Salmeron, al Pla d'en Salmeron, a tocar dels Jardinets de Salvador Espriu.