La placa a Jesús Moncada, al desembre, i amb les biblioteques

Una sessió de lectures, una xerrada amb la presència de familiars i una mostra dels llibres de l'autor seran els eixos del programa d'homenatge

Societat

L'edifici a Torrent de l'Olla 157 on va viure Moncada
L'edifici a Torrent de l'Olla 157 on va viure Moncada | À.G.P.

Els 80 anys del naixement de Jesús Moncada a Mequinensa, i quan ja en fa 16 que va faltar a Gràcia,  seran el tret de sortida dimarts que ve als actes d'homenatge que culminaran el 17 de desembre amb la descoberta d'una placa literària al Torrent de l'Olla 157, on va viure l'autor de Camí de Sirga. Es culmina així una llarga reivindicació veïnal que va arrencar almenys des del 2013 al Districte i que sempre es va entortolligar fins que enguany es va anar desenteranyinant gràcies a la col·laboració de la família, amb la germana Rosa Maria Moncada al capdavant i de l'activista local Josep Fornés.

L'homenatge es farà gros perquè també s'hi afegiran les tres biblioteques municipals amb una mostra permanent al desembre de l'obra de Moncada i una sessió de lectures el 14 de desembre a la biblioteca Vila de Gràcia a càrrec de Marta Abelló. Però el primer acte serà dimarts 30 amb Rosa Maria Moncada i Fornés a la Jaume Fuster.