Els billars de la plaça Joanic

Dos afeccionats al snooker obren un local a la banda de Bruniquer

Esports

Dos afeccionats juguen a la taula de snooker de l'espai de Joanic
Dos afeccionats juguen a la taula de snooker de l'espai de Joanic | À.G.P.

Dos grans amants del billar s'han embrancat en una aventura que ha començat fa un mes en un local de la plaça Joanic, a la banda del carrer Bruniquer. David Mititieri i el seu col·lega Barry impulsen el Snooker Club Joanic, un espai que compta amb tres taules de billar americà i una de snooker, més difícil de trobar en aquest tipus de sales. "És com un petit somni", assegura Mititieri, que es fa càrrec de les reserves d'afeccionats a aquest esport que han vist l'oportunitat de jugar aquesta modalitat de billar d'origen britànic en un espai més pròxim. "Fins ara havien d'anar a locals que estaven lluny, com ara a la Meridiana", comenta.

De moment, el local està inscrit com a saló recreatiu, però l'objectiu a mitjà termini del Snooker Club Joanic és passar de l'ús de les taules (per hores o fraccions de trenta minuts) a aconseguir socis i consolidar les tres paraules que presideixen la porta de Bruniquer 63. "Les tardes i els caps de setmana són més animats", explica.

La idea va néixer a la cocteleria De Copas, tot just al costat de la sala de billar, quan van veure que els baixos quedaven buits. Els dos impulsors volien recuperar l'esperit de les antigues sales de billar i oferir un ambient diferent dels bars. "Aquí les taules estan més cuidades i s'hi està més tranquil", assegura Mititieri, mentre observa dos afeccionats jugant a la taula de snooker.