Badia anuncia un pla integral de neteja i admet que cal reactivar la reforma de Vallcarca

El ple, en un dia sense Mascarell i amb l'estrena del nou conseller de C's, torna a la normalitat funcional

Política

Jordi Bea, durant la intervenció al ple de dimecres passat
Jordi Bea, durant la intervenció al ple de dimecres passat | A.B.

Amb el pressupost de 26,2% informat favorablement i sense misteri de majories (BComú, PSC, ERC i Junts a favor), el ple de desembre a Gràcia va mirar endavant amb dos anuncis del regidor, Eloi Badia, per als dos propers plens: la presentació en la següent sessió del pla integral de neteja continuador del programa de xoc Cuidem i la dedicació en el termini de dos plens d'un espai monogràfic dedicat a Vallcarca, un cop s'ha constatat la paràlisi en alguns dels fronts oberts com la Rambla Verda o les promocions privades per desacords al barri. En el seu informe, Badia també va detallar els 662 casos positius per Covid des de l'1 de setembre al districte i la finalització -amb retard- del programa Protegim Escoles 2021 a les escoles Sagarra i Galatea aquesta setmana. 

El grup municipal d'ERC encara va mirar més a llarg termini, burxant tant la portaveu Olga Hiraldo com la consellera Núria Pi, a setze mesos de les properes eleccions sobre un govern BComú-PSC "a mig gas" i amb una "manca de model", encara que els republicans van agrair l'abstenció de l'executiu local en la seva aposta per millorar les àrees d'esbarjo de gossos i el portaveu del PSC, Alberto Lacasta, va convidar-los a esmenar el pressupost per aconseguir més recursos per a les polítiques animalistes. També es va aprovar la proposició de Junts per fer un pla integral per a Travessera de Dalt que reforci la neteja, la sicronització dels semàfors i la replantació d'arbres. 

Però el protagonisme no només va recaure en les iniciatives polítiques sinó en les presències, relleus i absències el dia que s'estrenava Arturo Carrasco com a nou conseller de Ciutadans en substitució de Jordi Bea, que va ser elogiat per tots els grups. Bea també va tenir bones paraules per a la CUP, quan en el passat mandat l'Antònia Arnau li va dir "bona persona", per al PSC amb la "musa" Mercè Saltor i per a BCNxCanvi amb "el meu company de campanya electoral" Jordi Daura. 

El ple va ser el primer amb normalitat funcional des de l'esclat de la crisi sanitària: ja no hi havia ni cadires marcades a l'auditori ni els consellers estaven desplaçats per garantir distàncies. Per a l'anecdotari queda que el regidor també va exercir de president, per l'absència de Ferran Mascarell amb motiu d'una petita operació, i que també es va celebrar de manera prèvia el Consell Ciutadà, "potser l'últim", tal com va dir Badia, si s'aprova la reforma de les normes de participació que l'eliminarà el proper mes de gener. 

BComú i BCNxCanvi s'enganxen per la piscina-llac de la Creueta del Coll

La consellera Àngels Tomàs va mostrar-se sorpresa pel prec de Jordi Daura sobre la "viabilitat" de l'equipament, si bé va admetre una "mala adhesió de les peces" de gresite, que s'han tornat a aixecar aquesta tardor després de la mala reparació que a l'estiu del 2020 va provocar un centenar de ferits.