Nou intent fallit de NyN d'iniciar obres del pla Vallcarca

L'Ajuntament aprova el pla de cales de la casa Canals-Junyer, futur casal de barri

Societat

La maquinària abandona la pedrera de Vallcarca després de les protestes veïnals
La maquinària abandona la pedrera de Vallcarca després de les protestes veïnals | @HeuraNegraVKK

Vallcarca 4 - Núnez 0. Amb aquest marcador provisional els moviments socials del barri han resumit en clau interessada el nou intent fallit del grup immobiliari aquest dimecres d'iniciar obres en solars de la seva propietat, mentre no es reobrin i concretin les negociacions que les dues parts van mantenir en el període 2017-2018 i que es van trencar quan els col·lectius van considerar insuficient el pacte sobre 16 pisos en règim de lloguer regulat i van aturar el primer intent d'inici d'obres el novembre de 2018. 

Operaris i màquinària entren al solar per fer proves geològiques entre protestes

El nou episodi, el quart després dels tres als espais de Farigola coneguts com la plaça de la Pastora, s'ha produït als terrenys de la pedrera, on NyN hi han obtingut aquest 2021 una de les últimes llicències vigents i on vol aixecar un edifici de nova planta per 17 habitatges, un local, 21 trasters, 25 aparcaments per a cotxe i dues piscines. Operaris i maquinària han entrat al solar per fer proves geològiques però han marxat davant les protestes, tot i la presència policial. "No es permetrà l'accés de NyN sense un acord sobre les demandes veïnals", han dit en un comunicat onze col·lectius del barri.

D'altra banda, el futur casal de barri de Vallcarca-el Coll, la casa Canals-Junyer ha vist aprovat el pla de cales que l'Ajuntament hi ha de fer de manera informativa per afrontar el projecte. Endarrerit en la fase de traspàs de la Diputació a l'Ajuntament i en l'adjudicació de partides, l'equipament ja havia de començar obres passat l'estiu en la part exterior de la finca.