El Catalunya aposta per abandonar la gestió de Can Toda per eixugar el deute

El club opta per negociar amb l'Ajuntament un avançament del final de la concessió i fer front a la hipoteca amb la liquidació

Esports

El club va celebrar la jornada socioesportiva diumenge passat
El club va celebrar la jornada socioesportiva diumenge passat | Pfotoàlbums

El procés de negociació entre el CN Catalunya i l'Ajuntament s'accelera en aquest últim tram de l'any. El club, que busca amb l'Institut Barcelona Esports (IBE) una sortida a la situació financera marcada per una hipoteca arran de les obres de remodelació de les instal·lacions de Can Toda (vegeu núm. 865), ha posat sobre la taula una proposta relacionada amb la gestió i explotació d'aquest centre esportiu municipal. Es tracta d'avançar la finalització del contracte de concessió (que expira el 2024) abans que s'acabi aquest 2021 i fer front al deute pendent d'1,2 milions d'euros mitjançant la liquidació corresponent per la resolució. 

El Catalunya ha fet el primer pas a través d'una assemblea extraordinària de socis celebrada dilluns passat a la seu del Districte, en què va aprovar per unanimitat "formalitzar amb l'IBE la resolució per mutu acord" de la concessió i autoritzar el president i la junta directiva a negociar amb la corporació municipal "les corresponents condicions" d'aquesta operació, segons el text ratificat. L'objectiu de l'entitat és que s'obri un nou procés de licitació de l'equipament, que trigaria entre sis mesos i un any, sense cap deute pendent de pagament, i presentar-s'hi. L'assemblea va anar precedida per la jornada socioesportiva del club, que diumenge passat va reconèixer els socis amb 25 i 50 anys a l'entitat i va celebrar el Memorial Ernest Pla de waterpolo, amb equips sèniors mixtos.