El Festival de Literatura Italiana arrenca al gener amb una prèvia de la programació

Els organitzadors escalfen motors de la primera edició, prevista per a l'octubre, amb tallers i laboratoris a Le Nuvole

Cultura

El festival ja té imatge gràfica oficial
El festival ja té imatge gràfica oficial | Cedida

El Festival de Literatura Italiana de Barcelona, que celebrarà la primera edició del 30 de setembre al  2 d'octubre de 2022 a diferents espais del districte, començarà a rodar a principis d'any amb diverses activitats que tindran lloc a la llibreria Le Nuvole, ànima impulsora de la iniciativa. 

La primera activitat és una formació amb l'escriptor genovés Marco Cubeddu

El certamen, que compta amb la complicitat d'institucions i entitats amb la intenció de donar una projecció més gran al festival, com ara l'Institut de Cultura de Barcelona, l'IED Istituto Europeo di Design i l'Institut Italià de Cultura de Barcelona, està ara en fase de recerca de finançament. Els organitzadors confirmen la "bona resposta" dels escriptors, alguns dels quals ja han confirmat la seva presència al festival. 

Més enllà de la celebració oficial a la propera tardor amb el gruix dels continguts ja definits, el festival proposa diverses activitats entorn la literatura italiana, tant prèvies com posteriors, seguint la línia de programació Off. En aquest sentit, la primera proposta -programada pel 28 de gener- serà un taller intensiu de dues hores a càrrec de l'escriptor de Gènova Marco Cubeddu, autor de Un uomo in fiamme (Giunti). Primer tindrà lloc  la presentació del llibre i després una formació  sota el títol "És fàcil publicar un llibre (si saps com fer-ho). 

Del 4 al 6 de febrer, la companyia Maniaci d'Amora (Premi a la millor companyia italiana el 2018 i Premi de la Crítica el 2019), impartirà un laboratori teatral, també a la llibreria de Sant Lluís. 

Aquest primer avançament del FLIB el primer trimestre de l'any es completa amb el taller d'escriptura autobiogràfica i storytelling, Pazzi in un modo preciso, a càrrec de Luciana Maniaci, psicoterapeuta i professora a l'Escola Holden de Turin. Serà el divendres 18 de febrer. 

Totes aquelles persones interessades a participar en alguna de les activitats del festival (que tenen un descompte de Nadal per la inscripció abans del 31 de desembre) poden demanar més informació al correu electrònic de la llibreria Le Nuvole (librerialenuvole@gmail.com).

10a Mostra de Cinema Italià als Verdi

El multisales gracienc recupera el format presencial del cicle que dedica des de fa una dècada al cinema fet a Itàlia, després de l'edició exclusivament virtual de l'any passat a causa de la pandèmia. Així, del 10 al 15 de desembre, els Verdi oferiran una selecció dels films italians que han estat presents a festivals internacionals durant el 2021. Obre la mostra 'Ariaferma', de Leonardo Di Costanzo, amb l'assistència del director.