Mosaik manté la mostra d'art que feia el centre Cos

L'espai cultural de Gran de Gràcia 77, hereu de l'entitat anterior, reunirà del 17 al 19 de desembre una desena d'artistes i artesans

Cultura

Una edició anterior de la mostra d'art i artesania que organitzava Centre Cos
Una edició anterior de la mostra d'art i artesania que organitzava Centre Cos | Cedida

L'espai Mosaik reunirà del 17 al 19 de desembre una desena d'artistes i artesans a la Mostra d'Art i Artesania, una proposta que tradicionalment feia el Centre Cos al número 77 de Gran de Gràcia (casa Francesc Cama), seu que ha heretat Mosaik amb la intenció d'ampliar l'activitat cultural. 

La primera exposició del nou espai, inaugurat al juliol, es va centrar en el canvi climàtic

El Centre Cos va organitzar fins a 10 edicions anuals d'aquesta mostra, i també va acollir entre altres activitats, l'exposició en memòria de la fotogràfa gracienca Nuri Parellada. El passat mes de juliol, i ja rebatejat com a Espai Mosaik, va tenir lloc l'exposició d'art climàtic Penjant d'un Fil, coorganitzada amb el pintor Dídac Ferrer i Pulmons de Barri. L'objectiu del projecte, segons va explicar el propi artista, "és moure consciència sobre la crisi climàtica a partir de formació científica, però fent arribar aquesta informació científica d'una manera emocional i  fàcilment comprensible a qualsevol persona". Precisament, Dídac Ferrer també hi serà present a la Mostra d'enguany amb les seves aquarel·les. Altres artistes locals que hi participaran seran Janet Stein i els seus barrets i complements; Roig al Bosc amb la seva pintura de gran i petit format; així com l'editorial Yekibud amb els seus llibres il·lustrats. 

La resta de participants -procedents d'altres barris de la ciutat- són Carlota Sampietro (Horta), que mostrarà la seva ceràmica naturalista; Pia Wortham de Ciutat Vella amb els seus llibres d'artista i il·lustracions; Tucho Bergeret de Sant Antoni i els seus vaixells construits només amb fusta i material reciclat; Chantal Ferracci de Pedralbes, amb la seva obra inspirada en la natura i la geometria; o Musa Bamba, la creadora d'aquesta marca va néixer a Brasil i després de viure uns anys a Barcelona, ara té ubicat el taller a Altafulla on crea roba i bosses. I per últim, la casa francesa Biomorvan portarà la seva gama de silici orgànic marí.