Veïns de Riera de Cassoles denuncien el desviament de trànsit de Gran com "la processionària del bus"

L'explataforma de veïns de Príncep d'Astúries ressorgeix pel caos circulatori de les 7 línies que conflueixen al carrer en cap de setmana

Societat

Carme Bou i Montserrat Aiguaviva, portaveus de la plataforma
Carme Bou i Montserrat Aiguaviva, portaveus de la plataforma | A.B.

L'antiga Plataforma Príncep d'Astúries Veïns i Comerciants torna a mobilitzar-se ara rebatejada com a Plataforma Riera de Cassoles contra la Contaminació Atmosfèrica i Acústica, després que els veïns d'aquest eix hagin constatat els embussos de cap de setmana que es generen com a conseqüència de l'aplicació quasi periòdica dels talls de trànsit al carrer Gran de Gràcia en el marc del programa Obrim Carrers.

La protesta anirà a més amb una confecció de pancartes i una recollida de firmes

La portaveu de la plataforma, Carme Bou, ha explicat a L'Independent que la mobilització nova es deriva de la continuïtat dels talls que en un principi "se'ns van explicar que eren amb motiu del coronavirus". "Portem un any i mig així, el Districte no es reuneix amb nosaltres i un carrer que es va reformar amb tant d'encert ara s'ha fet antipàtic pel que és una autèntica processionària del bus", apunta.

Set línies d'autobús, de fet, van amunt i avall de la Riera de Cassoles quan el carrer Gran es talla cada dissabte i cada diumenge -amb algunes excepcions com aquests dos últims caps de setmana alternatius d'asfaltat a Torrent de l'Olla: es tracta de les línies 22, 24, V17, A6, A7, 27 i 32; les tres primeres formen part del desviament del carrer Gran des de la plaça del Cinc d'Oros fins a la plaça Lesseps.

Bou sosté que l'acumulació d'autobusos en un tram viari que es va reformar eliminant carrils i ampliant voreres, de manera que queden dos de baixada i un de pujada s'ha traduït ara en una dinàmica "inviable i invivible". Entre les primeres mesures que han activat, a banda de les queixes per escrit al Districte, hi ha la creació de pancartes i la recollida de signatures per als propers dies i també una reunió amb el grup municipal d'ERC que van fer tot just la setmana passada.