La Fontana tanca l'any amb la Mostra d'art i ajorna 'sine die' la intervenció a la façana

Després de les sessions participatives amb l'artista Berni Puig, el procés s'atura de moment "per motius aliens a l'espai"

Cultura

L'edifici de la Fontana resta a l'espera de la intervenció artística dirigida per Berni Puig
L'edifici de la Fontana resta a l'espera de la intervenció artística dirigida per Berni Puig | À.G.P.

La idea era que abans d’acabar l’any, La Fontana tindria una façana renovada. L'acció, emmarcada dins el projecte MURBA -un concurs d'intervenció mural de les façanes dels espais joves Les Basses a Nou Barris i de la Fontana-, ha quedat ajornada sense data, tot i que ja s'havien fet  les sessions participatives amb l'artista visual Berni Puig, pintor que ja té experiència en projectes similars després de la seva intervenció a l'església de Sant Joan Baptista de Penelles (La Noguera). A principis de novembre, en un acte obert a la plaça amb activitats culturals, es va crear un grup de treball per recollir les demandes i propostes per a les següents sessions.

Amb aquest projecte aturat per "motius aliens a l'espai" però amb l'objectiu de recuperar-ho ja de cara a l'any vinent, l'equipament gracienc tanca el 2021 amb dues cites destacades pel que fa al suport a la creació jove. Així, aquest dissabte 11 de desembre tindrà lloc la segona edició de la Fira d’Art i Artesania MOSTR’ART, una proposta estrenada l'any passat -amb moltes més restriccions- i que es va posicionar com a línia de treball a consolidar aquest curs. La trobada de dissabte reunirà un total de divuit artistes joves que mostraran les seves creacions artístiques i artesanals en diferents disciplines (fotografia, dibuix, joieria o tèxtil). La jornada s’allargarà des de les 11 fins a les 19 h, i només és obligatòria la inscripció per al taller de fanzine que farà La Toxica. L'activitat de la tarda es reprendrà amb el concert de Fuyoyaki.

Després de la celebració de la Mostra a finals de 2020, l'objectiu de l'espai era fer-ne dues edicions aquest any, però les restriccions a causa de la crisi sanitària han limitat les activitats i la Fontana ha optat per celebrar només una edició d'hivern.

Una gala per descobrir el talent jove

Després de la 2a Fira d'Art i Artesania d'aquest dissabte a la plaça Santa Rosa, l'espai La Fontana convoca una nova jornada vinculada al talent jove, per celebrar l'arribada de les vacances d'hivern. Així, la primera Gala Fontalent oferirà diferents actuacions en música, dansa o màgia, amb entrega de premis inclosa. Serà el proper 17 de desembre a les 19 hores.