Escoltar la Història

L'autèntica Teatre aposta fort per un dels projectes estrenats aquest curs: del 27 al 30 de desembre doble itinerari 'Gràcia autèntica', una proposta per viatjar al passat i descobrir la història de la Vila, explicada a cau d'orella. Literalment

Cultura

Participants de 'Gràcia Autèntica' es preparen per fer l'itinerari
Participants de 'Gràcia Autèntica' es preparen per fer l'itinerari | Cedida

Des que van estrenar-la a principis de setembre, la proposta ha calat entre les famílies de la Vila i més enllà. No és ben bé una creació escènica clàssica però té interpretació, guió i música. Això sí, l'escenari és el carrer i la història s'explica, literalment, a cau d'orella. Gràcia Autèntica és una ruta ideada per Verónica Pallini, l'ànima impulsora de L'autèntica Teatre, que ha comptat amb l'assessorament de Josep Maria Contel com a historiador local. L'escriptora Victoria Bermejo ha creat el text i el músic i educador social Daniel Landry és el responsable de la banda sonora d'aquest itinerari especial per apropar la història als més petits.

La sala vol fer arribar la proposta a les escoles, pel seu to "vivencial"

Aquesta proposta -que dura aproximadament 40 minuts i recorre diferents indrets de la Vila- es fa cada dissabte i diumenge, però la sala incrementarà els passis del 27 al 30 de desembre, oferint dues sortides (11.30 i 12.30h), "per descobrir alguns llocs secrets, traspassar murs i carrers i escoltar històries fabuloses que ningú coneix".

Els responsables de la sala -que just abans de la pandèmia van focalitzar el projecte cap a la primera infància així com les produccions pròpies -també volen fer arribar la proposta a les escoles, perquè consideren que és un "material pedagògic que facilita l'aprenentatge d'una manera més vivencial".

Aquests mateixos dies però en programació de tarda (16.30h), la sala programa un altre de les seves apostes de producció pròpia: Oh, uh, ah, ei! Terra, Aire, Foc, Aigua, una creació de Jordi Teixidó que descobreix als més petits els quatre elements de la natura a través de sons, colors i textures. Pensat per a les personetes que vulguin descobrir per on volen les papallones, on es plantes les flors i com fa el so de la pluja.

A més d'aquests intensius de Gràcia Autèntica, la sala ha incorporat al seu cartell de Nadal una nova activitat: un taller de titelles amb El Geko con botas. Objectiu: fer una joguina amb material reciclat, aprendre en família a construir el teu propi regal, i de pas posar una mica de seny al consum disparat d'aquestes dates. El taller es farà el proper divendres 17 de desembre a les cinc de la tarda.