La vacunació a Gràcia supera el 80% a partir de 12 anys però hi ha residències de codi vermell puntual

L'Agència de Salut Pública situa l'àrea bàsica del barri de la Salut al capdavant amb un 85% de pauta completa mentre la resta del districte li va al darrera per pocs punts

Societat

Cua al punt de vacunació de Casa Seat
Cua al punt de vacunació de Casa Seat | A.B.

Un any després de l'arrencada de la vacunació en primeres dosis per eradicar el coronavirus, la vacunació completa -amb dues dosis- a Gràcia supera amb escreix el 80% a partir dels 12 anys i fins als més grans de 75 anys. Aquesta és la conclusió principal que l'Agència de Salut Pública de Barcelona ha aportat aquest dilluns amb dades a 30 de novembre en el consell de salut del districte. 

Casa Seat registra fortes cues com a nou punt per a voluntaris de la tercera dosi

La gerent de l'ASPB, Carme Borrell, ha presentat aquestes dades per barris i per àrees de salut (al districte n'hi ha cinc: Joanic, Lesseps, Vila de Gràcia, Vallcarca i Salut), i la primera conclusió global és que el barri de la Salut va al capdavant de l'aplicació de dosis amb un 84% en homes i un 85% en dones. Tots els altres barris de Gràcia superen en tot cas el 80% de pauta completa en homes i dones a partir de 12 anys. Per àrees de salut també, valgui la redundància, és l'àrea bàsica del barri de la Salut la que s'enfila fins al 90% en primera dosi i es queda al 84% de mitjana en pauta completa. Les dades no inclouen terceres dosis, que al barri tenen com a punt de cues molt visible l'espai de Casa Seat. 

D'altra banda, la situació de positius nous no és comparable a les primeres onades de la Covid però hi ha hagut residències, com DomusVi Regina, del carrer Mare de Déu del Coll, que han suspès set dies -entre dijous passat i aquest dimecres- per dos positius que van obligar a aplicar la categoria de centre vermell. "Després de totes les proves realitzades, la situació al centre torna a ser verda; tothom és negatiu i no hi ha brot", han apuntat en una nota als familiars.