Arturo Carrasco (C's): "No es valora prou el paper que fem allà on tenim presència"

El nou portaveu del grup taronja a Gràcia anuncia que deixarà de ser coordinador del partit per centrar-se en el districte

Política

Arturo Carrasco (C's), moments després de l'entrevista
Arturo Carrasco (C's), moments després de l'entrevista | A.B.

No sol passar que hi hagi un relleu de conseller a Gràcia i hi hagi elogis de tot l'arc ideològic fins i tot dels que estan més als antípodes, però això ha succeït amb l'adéu del portaveu de Ciutadans, Jordi Bea. El seu successor, Arturo Carrasco (Gràcia, 1997), coordinador fins ara del partit a Gràcia, explica en aquesta entrevista com serà la nova etapa.

Com reps la notícia del relleu i com fas el pas a acceptar el seu lloc?
Vaig tenir la sensació que perdíem un conseller molt respectat al districte i que ha buscat cercar solucions per a tots els veïns més enllà de les ideologies. Ho agafo amb il·lusió. Milito a C's des dels 18 anys i seguirem la mateixa línia del Jordi.

Travessera de Dalt i Vallcarca han estat marca Ciutadans a Gràcia. Cap a on us obrireu més?
Treballarem per tots els barris, no només per aquests dos temes, i aquest serà el to dels propers mesos. Personalment crec que també el canvi és una oportunitat per treballar en propostes per al jovent, per la situació sociolaboral que estan patint, hem d'escoltar i trobar solucions perquè puguin viure en el  seu estil de vida. I en general hem de tenir una escolta activa cap als veïns, perquè al govern del Districte justament li falta això, escolta activa.

Un dels principals temes al districte és el canvi del PGM, l'habitatge social... Quin encaix li veieu?
És un gran exemple d'aquesta manca d'escolta. L'ocupació il·legal, l'infrahabitatge, el barraquisme és un problema molt greu per la gent que hi és i pels propietaris i ens trobem amb un govern de ciutat que no troba solucions. Ni fa els habitatges promesos ni soluciona les dificultats socials d'aquesta gent ni actua amb severitat contra les màfies.

També heu incidit en comerç o bars i restaurants. Com veieu les queixes dels comerciants?
L'hostaleria és un dels sectors que més ha patit la crisi derivada de la pandèmia i ens trobem que el Districte prens decisions macro quan cada zones de comerç té situacions particulars. Només surten beneficiats uns pocs.

La mobilitat és un altre gran tema: pacificació de grans eixos, extensió de superilles, reducció de carrils, àrea verda... No compartiu tampoc això amb el Districte?
No és el nostre model més enllà que es potenciï el transport públic. Tornem al model de ciutat imposat. Al consell de barri de Vallcarca es va veure clar: als barris de muntanya no poden caminar vint minuts amunt perquè no tenen aparcament. Fins i tot el regidor vacil·lava als veïns... Estem a favor d'una mobilitat verda però no fent la guerra al cotxe.

Mirem endins del partit. Com esteu? Deixaràs de ser coordinador?
L'agrupació de Gràcia és una de les més consolidades de Barcelona i mirant cap a les eleccions municipals de 2023. I sí, ara mateix procedirem els mecanismes per elegir un nou coordinador. Els estatuts no permeten ostentar els dos llocs alhora.

Ja esteu en precampanya?
Sí, perquè precampanya és sempre. En tot cas per seguir defensant el nostre projecte.

A Gràcia dos terços del vot és independentista. Us hi trobeu bé o una mica en territori comanxe?
Hi estem bé. Més enllà de la ideologia de cada veí busquem l'objectiu comú del benestar dels veïns.

Acabem a Canet. Per què C's és més conegut per les polèmiques lingüístiques que en altres temes?
No es valora prou el paper que fem on tenim presència. A Canet defensem que es compleixi la llei, i estem en una voràgine on els polítics decideixen quina llei es compleix.