Vorera al lloc de la recollida pneumàtica mòbil

El Districte culmina l'eliminació dels punts de recollida selectiva que va treure al maig fent espai al vianant

Societat

La nova vorera on hi havia la recollida pneumàtica, quasi enllestida
La nova vorera on hi havia la recollida pneumàtica, quasi enllestida | A.B.

Si al maig passat ja van passar a la història les boques de recollida pneumàtica mòbil del carrer Gran amb la serradura dels dispositius a ras de terra i l'arranjament de la vorera en els múltiples punts on hi havia el servei entre Travessera de Gràcia i Carolines, aquests dies s'estan enllestint l'adéu definitiu del sistema amb la reorganització d'espais encara provisionals a Rambla de Prat i a Travessera de Gràcia amb carrer Gran on es guanyarà més vorera.

L'espai que s'ha arranjat primer és Rambla de Prat amb Gran, banda mar, on hi havia tres bústies de recollida pneumàtica i el Districte ha decidit ampliar l'espai de pas però també està a punt de col·locar nous bancs i un aparcament de bicicletes. Aquest, de fet, és el mateix estil que hi ha i que hi haurà amb alguns retocs, a Travessera de Gràcia amb Gran, on encara hi ha els tres contenidors que van substituir la recollida pneumàtica i ara s'adequarà la vorera mantenint els contenidors i reordenant els espais de bancs i bicicletes.

La recollida pneumàtica mòbil es va decidir eliminar el desembre de 2020 per obsolet i desconnectat del sistema connectat que funciona en el tram superior del carrer Gran cap a la central de residus de Lesseps. L'alternativa a un sistema revolucionari estrenat el 1998 va ser el retorn als contenidors clàssics, que feia adues dècades que no es veien al carrer Gran.