Mobles San Ramos s'acomiada després de 57 anys a Vallcarca

La botiga de decoració i descans organitza el dia 30 un acte amb la clientela i una mostra d'il·lustracions de Josep Callejón

Societat

María Ángeles Ramos, a la porta de la botiga de mobles fundada el 1964
María Ángeles Ramos, a la porta de la botiga de mobles fundada el 1964 | À.G.P.

Quan Mobles San Ramos abaixi definitivament la persiana, deixarà enrere gairebé sis dècades d'activitat. Serà en un acte de comiat previst pel 30 de desembre, en què el local de l'avinguda Vallcarca 60, a la cantonada amb Baixada de la Glòria, acollirà una mostra d'il·lustracions de Josep Callejón, del Grup d'Estudis del Coll-Vallcarca. Aquest adeu particular a la clientela ha estat idea de María Ángeles Ramos, que ha regentat el negoci des del 2003, després que el seu pare i la seva mare, es jubilessin.

María Ángeles reivindica la Rambla Verda per dinamitzar comercialment el barri

L'últim intent per continuar, amb el canvi de nom comercial a San Ramos Descans i l'obertura de la botiga en línia no ha estat suficient. Problemes de salut han obligat María Ángeles a aturar l'activitat. "Em prenc un descans", comenta. Hi va entrar a treballar amb la família el 1994 però el contacte amb l'establiment va començar a la infantesa. "De ben petita, els dissabtes ja anava amb el pare", recorda.

Convençuda de la força de l'associacionisme, Ramos també ha dedicat aquest temps a presidir durant vuit anys l'entitat de comerciants, i a ajudar a impulsar A Gràcia Ho Trobes. "Ha unit tots els barris", destaca d'aquesta darrera iniciativa. En la decisió del tancament han influït també el sotrac de la pandèmia i sobretot la competència dels mobles de baix cost. Abans d'abaixar la persiana reflexiona sobre la importància de la posada en marxa de la Rambla Verda per dinamitzar comercialment el barri i llança aquest missatge a l'administració: "Que cuidin Vallcarca".