Veïns de Còrsega 476 tomben la demanda judicial per instal·lar un club cannàbic a la finca

L'associació Sagrada Semilla, que va fer obres als baixos fa dos anys, tenia llicència de l'Ajuntament

Societat

El local on s'hi van fer obres per al club de fumadors de cànabis, al carrer Còrsega 476
El local on s'hi van fer obres per al club de fumadors de cànabis, al carrer Còrsega 476 | À.G.P.

La pugna entre la comunitat de veïns de Còrsega 476 i l'associació Sagrada Semilla per la instal·lació d'un club de fumadors de cànnabis als baixos de la finca, fet que va generar una forta polèmica ara fa dos anys quan es van iniciar les obres de reconversió del local (vegeu número 773), abans una agència de viatges, s'ha acabat a favor dels veïns.

El jutjat diu que els impulsors del club no van explicar si l'obra afectaria l'edifici

El jutjat de primera instància número 20 de Barcelona ha desestimat, sense que la part demandant hi hagi posat recurs, la denúncia de l'associació Dardanelos en tant que propietària del local davant l'impediment d'instal·lar un tub d'extracció de fums al terrat i el canvi d'estatuts per impedir que a la finca s'exercís aquest tipus de negoci.

Els fets es remunten a la tardor de 2019 després que els veïns descobrissin que sota el nom de Sagrada Família que sortia al comunicat d'obres als baixos de la finca s'hi amagava en realitat l'entitat Sagrada Semilla i van folrar de pancartes els balcons com a mètode de denúncia. Els responsables nous del local havien intentat accedir a la finca amb subterfugis i informació poc clara, tal com va explicar en aquell moment el portaveu dels veïns, Paco González.

Ara la sentència, a partir de la demanda de Dardanelos/Sagrada Semilla per impugnar una acta de la comunitat per suposades irregularitats i permetre la instal·lació del tub extractor, argumenta que els demandants no van informar la comunitat "ni la forma ni com" es faria l'obra i que la comunitat va aportar un informe pericial sobre les patologies estructurals de l'edifici que podrien agreujar-se per l'efecte de tensors que subjectarien la xemeneia nova.

Altres arguments de la sentència tomben la denúncia dels impulsors del club de cànnabis segons la qual se'ls hauria impedit l'accés al terrat amb un candau i que a la reunió per canviar els estatuts per impedir l'activitat d'un club de fumadors de cànnabis només es va privar del dret a vot als afectats però que impugnar aquesta irregularitat ha caducat.