Marxa enrere parcial a l'àrea verda a Penitents

El Districte no inclou ara carrers limítrofs amb Collserola com Maduixer i Vallpar i retoca la plaça Olèrdola

Societat

Carrer Maduixer, als peus de Collserola, on finalment no hi ha àrea verda
Carrer Maduixer, als peus de Collserola, on finalment no hi ha àrea verda | A.B.

L'esclat veïnal que es va viure contra l'àrea verda a Mas Falcó i Vallpar al consell de barri de Vallcarca de novembre (vegeu L'Independent núm. 867) ha tingut conseqüències amb l'exclusió final d'alguns carrers limítrofs amb Collserola del pla d'aparcament per la particular dinàmica ultralocal. El gran titular llançat pel Districte, l'arribada de l'àrea verda al 100% dels cinc barris de Gràcia, i ara per tant al Coll i trams de Vallcarca-Penitents encara amb aparcament lliure, no serà de manera completa. 

La marxa enrere s'ha concretat en carrers com Maduixer o trams del carrer Vallpar, que presenten una realitat de dues direccions en un espai estret on les casetes no tenen pàrquing en la seva majoria i els vehicles aparquen sobre la vorera a banda i banda. També en aquests carrers encara es mantenen racons d'aparcament furtiu que aprofita els vessants de la muntanya en finques no edificades. I no vol dir que l'àrea verda s'hagi exclòs totalment perquè el tram Vallpar-Navas ja llueix aquests dies els aparcaments per a residents i les màquines expenedores de tiquets. 

En un altre vessant de l'oposició veïnal, la de Mas Falcó, també ha tingut efecte la protesta dels veïns -ja van dues victòries sobre el Districte després de la revolta del 2009- a la plaça Olèrdola s'ha endreçat a la baixa l'espai que s'havia començat a dissenyar per encabir una majoria clara de motos.

Tram de carrer a Penitents amb l'àrea verda senyalitzada