Torna el Trofeu Vila de Gràcia de gimnàstica artística pendent de les noves restriccions

El Gràcia GC confirma la participació d'un club italià i més de 50 gimnastes pel torneig internacional del 22 de gener

Esports

Entrenament de l'equip belga de l'Elan Nivellois, el gener del 2020
Entrenament de l'equip belga de l'Elan Nivellois, el gener del 2020 | Cedida

Amb el bon regust de la participació destacada al darrer Campionat d'Espanya de gimnàstica artística, el Gràcia Gimnàstic Club recupera el Trofeu Internacional Vila de Gràcia, que aquest any no es va poder celebrar per la situació sanitària i va disputar l'última edició el 2020, dos mesos abans que esclatés la pandèmia. Precisament l'entitat del carrer Molist, al barri de la Salut, té en compte la posada en marxa de les noves mesures de contenció, amb la reducció al 70% de l'aforament del seu pavelló. Per al torneig, que s'ha de celebrar el 22 de gener, el Gràcia ha confirmat la participació d'un club italià, el GA Lissonese, després que s'hagin produït baixes d'altres clubs europeus per l'augment de contagis per Covid. La darrera edició va comptar amb el concurs de l'Elan Nivellois de Bèlgica (foto superior) i l'ASD Delfino Lecce d’Itàlia. 

L'accés al pavelló del carrer Molist serà gratuït amb prioritat per als 11 clubs participants

A més del club amfitrió, nou entitats esportives més de nivell competiran a la 23a edició, provinents de la Vila (CE La Salle), Catalunya (CG Vilanova, Salt GC, CG Molins de Rei i CGE Les Moreres d'Esplugues de Llobregat) i d'arreu de l'Estat (AD Flip Flap de Saragossa, GA La Barca de Jerez de la Frontera, CX Ferrolterra de Galícia i CG Isla Lanzarote).  Amb les inscripcions tancades des de dilluns passat per a l'artística femenina, 52 gimnastes competiran en cinc categories d'edat i nivell, des de benjamina fins a sènior olímpica i en quatre aparells (poltre, terra, barra d’equilibris i paral·leles asimètriques). La competició en gimnàstica artística masculina està condicionada pel nombre d'inscripcions i el Gràcia manté oberta la participació fins dilluns 27, amb una desena d'inscrits fins ara. 

El Trofeu Internacional Vila de Gràcia té un caràcter amistós i va néixer el 1996 per donar a conèixer la gimnàstica artística i transmetre els valors de la diversitat, la tolerància i el respecte. Amb el propòsit de la difusió, l'accés al pavelló del carrer Molist 2-4 serà gratuït i en funció de l'aforament, amb prioritat per als components dels onze clubs participants. Per aquesta reducció en l'assistència, el lliurament dels guardons al final del torneig es realitzarà només amb els equips guanyadors.

L'Osonagym tanca l'activitat de l'any per a l'AE Gràcia-UBAE

Els equips base 3 i 4 del club del carrer Perill van assolir el tercer lloc al torneig del CG Osona disputat a Vic, amb onze medalles aconseguides (foto inferior). Ona Navarrete i Camille Rodgers (B4) van acabar quartes a la general. El Gràcia GC hi va participar amb èxit, amb un resultat de vuit ors individuals i tres podis per equips. 

Gimnastes de l'AE Gràcia-UBAE, al Trofeu Osonagym de Vic