Víctor Martínez: "Podem mantenir la categoria, ens hem de concentrar més"

El president de l'Europa apunta reforços per la recuperació del conjunt masculí i creu que és factible l'ascens del femení

Esports

Víctor Martínez, aquest dimecres a la plaça Virreina
Víctor Martínez, aquest dimecres a la plaça Virreina | À.G.P.

El president del CE Europa, Víctor Martínez (Gràcia 1957), veu amb preocupació la situació del primer equip masculí però confia en la salvació i el club treballa per reforçar-lo. Un any després de renovar el càrrec, Martínez exposa la recuperació econòmica de l'entitat amb la reducció dels fons propis negatius i destaca la trajectòria del primer equip femení com una aposta a llarg termini.

Com es pot redreçar la trajectòria del primer equip masculí?
Estem pagant una mica la novatada de la categoria. No juguem malament però no tenim l'encert necessari per culminar els partits amb victòria. És un tema de manca de confiança, perquè d'ocasions en creem i tenim certes errades que el rival les aprofita sempre.

Confia en la permanència.
Tenim un equip per mantenir la categoria, ens hem de concentrar una mica més i acabar-nos-ho de creure. Tenim una segona volta sencera per fer aquest canvi i no estem tan lluny de la salvació. Ens en sortirem.

Hi haurà algun reforç més, després de l'arribada de Vargas?
L'estem intentant aconseguir, s'hi està treballant des de fa un temps. El problema no és d'abans d'ahir, ve una mica més de lluny, la prova és que a casa no acabem  de quallar i concretar les victòries.

La Segona RFEF és exigent.
És una categoria en què no es tracta de jugar molt a futbol sinó d'aprofitar les ocasions. L'equip practica un bon futbol.

Quines són les claus perquè el primer equip femení sigui líder?
El club des de fa molts anys ha apostat pel futbol femení. Aquest any hi ha hagut la incorporació de Nany Haces com a coordinadora, juntament amb el cos tècnic encapçalat per Joan Bacardit. Han sabut tocar la tecla necessària per donar aquest passet més que en temporades anteriors ens faltava.

Veu factible pujar a la lliga Repte?
No es pot dir encara res perquè queda pràcticament tota la segona volta i hi ha equips molt forts a la categoria. Però l'equip està jugant molt bé, està marcant molt gols i n'està rebent pocs. Ens anima a pensar que aquest anys sí que es pot assolir aquest ansiat ascens.

El club ha passat de 453 a 885 socis aquesta temporada.
L'ascens de categoria del masculí hi ha tingut molt a veure, la tasca de l'àrea social també. La campanya de promoció rebaixant preus de ben segur ha tingut incidència. Ens posem l'objectiu dels mil socis al més aviat possible.

Quin impacte ha tingut aquest increment en les finances?
El tema dels nous socis hi ha ajudat molt. Però les despeses aquesta temporada són superiors, com les dels arbitratges, que es tripliquen respecte a l'anterior.

Els patrocinis també hi ajuden.
Hem avançat de forma important. És una molt bona feina feta des de l'àrea de màrqueting. Si puges de categoria és molt més fàcil arribar a patrocinadors per la presència als mitjans i per l'increment de la massa social.

Tot i això, es manté l'esforç per reduir els fons propis negatius.
Els fons propis continuen sent negatius, en els últims cinc anys s'ha reduït en una mica més de 200.000 euros, anem en una bona línia ascendent. Fins i tot aquesta darrera temporada, amb tots els problemes per la pandèmia, s'han pogut arribar a reduir 10.000 euros. Així, el 2021 s'ha tancat en -396.000 euros. Per tant, és un tema que continuem portant bé, és una de les tasques principals i que més ens preocupen, perquè tot gira al voltant del tema econòmic, ens agradi o no.