El Club Excursionista opta per ajornar els actes del centenari amb públic més nombrós

L'entitat lidera la renovació de la Flama de la Llengua Catalana el dia 30 a Prada de Conflent, amb la cloenda el 20-F a Montserrat

Esports

Foto de grup de membres del CEG davant del banc de pedra fundacional de l'entitat a la plaça de la Vila
Foto de grup de membres del CEG davant del banc de pedra fundacional de l'entitat a la plaça de la Vila | À.G.P.

La sisena onada de contagis per Covid-19 ha trastocat els plans del Club Excursionista de Gràcia per celebrar els seus cent anys d'història. Una fotografia de grup a la plaça de la Vila aquest dijous 13, data en què es commemora la fundació de l'entitat, ha servit per engegar el calendari del centenari, que haurà d'esperar als propers mesos per dur a terme els esdeveniments amb públic més nombrós.

çEl primer acte ajornat ha estat la recepció institucional a la seu del Districte, prevista per dissabte 15, que havia comptar amb la presència de la cultural popular i tradicional. La celebració està previst que tingui lloc al final del mes de març, "per responsabilitat i per la situació que ens toca viure", argumenta el president del CEG, José Lloret.

Tot i això, el club fundat el 1922 s'agafa al nom de l'entitat precursora (Grup Excursionista Mai Enrera) per tirar endavant altres propostes emmarcades en l'any del centenari. D'aquesta manera, el CEG serà l'encarregat de la Renovació de la Flama de la Llengua Catalana. Una cerimònia que arrencarà el 30 de gener a Prada de Conflent amb l'encesa i culminarà el 20 de febrer amb la pujada de la flama a Montserrat, després de l'entrega del foc a Tossal del Rei, al País Valencià. L'acte final comptarà amb el parlament de l'activista gracienc Joan Josep Isern.

Una altra de les fites de la celebració és l'esperada reforma de la seu de l'entitat, situada al passatge Mulet 4. L'equip tècnic del Districte de Sarrià-Sant Gervasi, on està ubicada l'entitat, estudien en termes de patrimoni la proposta Versàtil, de Gerard Puig Freixas i Gontzal Núñez, escollida  per a la remodelació (vegeu núm. 862). Precisament la biblioteca Vila de Gràcia acull fins al 13 de febrer una mostra de les propostes de reforma presentades.