Del 14 al 21 de gener

Recomanem: Exposició 'Auques confinades'

Agenda

La mostra 'Auques confinades', al CC del Coll-la Bruguera
La mostra 'Auques confinades', al CC del Coll-la Bruguera | Cedida

Si voleu publicar els vostres actes en aquesta agenda, envieu un correu electrònic a redaccio@independent.cat

Recomanem

Exposició 'Auques confinades'

Aquest dijous s'ha inaugurat al Coll la mostra 'Auques confinades', un recull de l'obra gràfica que l'activista veïnal Salvador Barrau va fer durant el confinament. Tancat a casa, Barrau (àlies Vinyatti, una italianització del seu segon cognom) va agafar paper i llapis i es va posar a dibuixar. Inspirat per la realitat, va fer més 400 dibuixos que, fins ara, només havia mostrat als seus contactes propers (i també en aquestes mateixes pàgines). La idea era exposar-los un dia i arribar a més públic; com ara ho podrà fer amb aquesta exposició. Barrau fa servir diferents personatges, amb molta ironia i sentit de l'humor, per explicar diverses històries i reflexions sobre l'actualitat i el moment que ens ha tocat viure.

Fins al 4 de febrer al centre cívic El Coll - La Bruguera (Aldea, 15)

 

Exposicions

Fins al 16 de gener
Per una alimentació sostenible, actuem! Exposició itinerant per promoure l'alimentació saludable i respectuosa amb el planeta que pretén acostar al veïnat les qüestions que es plantegen enguany en el marc de la Capitalitat Mundial de l'Alimentació Sostenible i sensibilitzar la ciutadania sobre els beneficis del consum saludable i l'impacte del sistema alimentari en la salut del planeta.
Mercat provisional de l'Abaceria (Passeig de Sant Joan)

Fins al 18 de gener
ALPINA. Mapes. Literatura. Paisatge. Exposició que recull la trajectòria de l’editorial Alpina, referent de l’excursionisme català i que encara ara lliga literatura i coneixement de l’entorn. La mostra, i el llibre que l’acompanya, examina com ha canviat la manera de fer els mapes i en subratlla la dimensió cultural, amb vint-i-cinc recorreguts que combinen textos dels clàssics catalans amb els mapes Alpina. L'escriptor gracienc Julià Guillamon ha estat l'encarregat de la tria.
Biblioteca Jaume Fuster (pl. Lesseps)

Fins al 20 de gener
Exposició SCRUM. David Rico presenta SCRUM, un treball fotogràfic que té com a protagonista l’equip de rugby del Club Natació Poblenou. El fotògraf va acompanyar aquest equip durant cinc mesos i aquesta mostra reflecteix moments íntims, únics i especials d’un equip de rugby, marcats per la pandèmia de la Covid-19. Divendres 10 de desembre, l'espai inaugurarà l’exposició amb l’artista. Per assistir-hi cal fer inscripció prèvia al formulari del web de la Fontana.
La Fontana (Gran de Gràcia, 190)

Fins al 2 de febrer
El pessebre de la Violeta. Un pessebre de 10m2 elaborat amb figures de Playmobil, ideat per l'historiador i fotoperiodista local Josep M. Contel. Es pot visitar en l'horari habitual de l'equipament: de dilluns a divendres de 9 a 13h i de 16 a 23 h, i els caps de setmana de 10 a 23 hores.
La Violeta (Maspons, 6)

L'exposició Els Pastorets a Gràcia recull vint-i-quatre fotografies de diferents representacions dels pastorets a la Vila, unes representacions que havien començat ja en el segle XIX i han continuat fins a l'actualitat. És un document gràfic realitzat per Josep M. Contel per deixar constància del treball anònim i altruista de molts vilatans cada any per representar els pastorets d’una manera o altra.
La Violeta (Maspons, 6)

Exposició permanent
Casa Vicens, la primera casa de Gaudí: manifest de la seva obra. Per conèixer la història de la Casa Vicens, en el seu context social, cultural i artístic com obra gaudiniana i la seva anticipació al modernisme. Consulteu horaris i preus a la web.
Casa Vicens (Carolines 18- 22)


Actes

Divendres 14 de gener
Juga al Futis: futbol en miniatura. A càrrec de Mikko Savikko, creador del joc.
Can Carol (Cambrils, 26), a les 17.30h

Teatre: Una maleta, dues maletes, tres maletes. Escrita per Claude Magnier, a càrrec de Dinàmics Teatre.
CC La Sedeta (Sicília, 321), a les 19h i dissabte a les 18h

Presentació de llibre Males fembres pecadores? Genealogia de la cultura del càstig i les presons de dones a Barcelona. Amb la seva autora Sol Abejón Olivera.
Can Carol (Cambrils, 26), a les 19h

Inauguració Tradicionàrius 2022: Caamaño&Ameixeiras i La gravetat de Coulomb.
CAT (pl. Anna Frank, s/n), a les 20.30h

Teatre: Anticoach, amb Tian Lara.
Jove Teatre Regina (Sèneca, 22), a les 21h

Dissabte 15 de gener
Espectacle infantil: Frederic el ratolí. Cacauet Teatre. Iitelles i música en directe per a infants de 18 mesos a 5 anys.
L'autèntica (Martí, 18), a les 11h i a les12h

Taller infantil: Descobrim el Bosc Turull amb els sentits. Visita a l'Aula Ambiental per passejar en família i descobrir la natura a través dels cinc sentits amb l'ajuda de material senzill com lupes i safates. Activitat dirigida a infants d'entre 1 i 5 anys acompanyats d'una persona adulta. A càrrec d'Anna Grau, de l'equip pedagògic de l'aula. Cal inscripció prèvia.
El Coll - La Bruguera (Aldea, 15), a les 11h

Concert: Dharmacide.
Heliogàbal (Ramón y Cajal, 80), a les 20h

Diumenge 16 de gener
Titelles: Un tren petitó. Cia Pamipipa. De 0 a 3 anys.
L'autèntica (Martí, 18), a les 11h

Cicle acústic: Nus, versions loopejades.
La Miranda (Ass. Coll del Portell, 74), a les 12h

Espectacle familiar: Aladdí.
Teatreneu (Terol, 26), a les 12h

Teatre: Qui és l'assassina.
La casa dels contes (Ramon y Cajal, 35), a les 17h

Circuit Folc 2022: Clara Fiol i Joan Vallbona.
CAT (pl. Anna Frank, s/n), a les 19h

Dilluns 17 de gener
Perseguint la història de Gràcia: Història i evolució de la Plaça Lesseps. A càrrec de Josep M. Contel, Taller d'Història de Gràcia. Aforament limitat per ordre d'arribada.
Biblioteca Vila de Gràcia (Torrent de l'Olla, 104), a les 18.30h

Dimarts 18 de gener
#enSEXtimem, espai de trobada per parlar còmodament i sense tabús de sexualitat i relacions afectives. Iniciativa impulsada per l’Aquí T’Escoltem i La Fontana dirigida a persones d’entre 14 i 18 anys. És una activitat grupal gratuïta. Només cal avisar a través de Whatsapp: 635 080 047.
Espai Jove la Fontana (Gran de Gràcia, 190), de 17.30 a 19.30h

Cinema: Una mujer fantástica (Sebastián Lelio Watt, Gonzalo Maza. Chile-España. 2017). Cal inscripció prèvia.
CC La Sedeta (Sicília, 321), a les 19h

EstàsON. STEAM elèctrics. Taller digital per a infants de 6 a 8 anys. Per descobrir què és l'electricitat i com funciona. Cal inscripció.
Biblioteca Vila de Gràcia (Torrent de l'Olla, 104), a les 17.30h

Dijous 20 de gener
XVI Cicle de filosofia. Què vol dir viure bé?: la gestió política de la vida. Elements per a una filosofia de viure en les tradicions de pensament asiàtiques. A càrrec de Raquel Bouso i Luis Roca.
Biblioteca Jaume Fuster (pl. Lesseps), a les 18.30h

Concert: Soda Jazz Jam Session.
Soda Acústic (Guilleries, 6), a les 22.30h

Divendres 21 de gener
Presentació de llibre: Rapsodia di una Rondine, de Lisa di Blas.
Llibreria Le Nuvole (Sant Lluis, 11), a les 19h

 

Entitats

Divendres 14 de gener
Recital poètic i presentació dels poemaris Antropofagía Poética2 i Casi Poesía, amb Mag Márquez i Mireia Torralba, poetes de la poesia políticament incorrecta;
Ateneu Rosa de Foc (Robí, 5), a les 19h

Diumenge 16 de gener
Titelles: La caputxeta vermella.
La Violeta (Maspons, 6), a les 12h

Espectacle Arrel Rebel, a càrrec de l'Esbart Joaquim Ruyra.
El Centre (Ros de Olano, 9), a les 18h

Dimarts 18 de gener
Presentació del llibre Festa Major de la Vila de Gràcia. La memòria compartida. A càrrec del seu autor, Josep Fornés.
La Violeta (Maspons, 6), a les 19.30h
Dijous 20 de gener
Taula rodona: Els ateneus llibertaris en temps de la Transició. I debat/presentació del llibre Nosaltres no vàrem pactar. La Transició a peu de carrer.
Ateneu Enciclopèdic Popular (Reina Amalia, 38), a les 18.45h

Fins al 30 de gener
Exposició Lliures i sense por, comissionada i dissenyada per l’Institut Català de les Dones i Creación Positiva. En el marc d'aquesta mostra hi ha previst el 20 de gener un taller d’autodefensa feminista i una conversa amb María Luísa Berrocal de Creación Positiva.
Lluïsos de Gràcia (pl. del Nord)

Amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona

Amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona