Jordi Pota: "Riure ens treu pes"

Després d’actuar durant 8 anys al Teatreneu amb 5 propostes diferents, l'actor i mag fa el salt i porta el seu nou espectacle 'No hi ha demà!' al Golem’s; cada dissabte a les 17h

Cultura

Jordi Pota amb 'No hi ha demà!' al Golem's
Jordi Pota amb 'No hi ha demà!' al Golem's | Cedida

Jordi Pota és actor, mag, clown, humorista, emprenedor... Pels habituals al Teatreneu no necessita presentació, perquè aquí ha representat cinc propostes de teatre i màgia els darrers anys, també la darrera, 'No hi ha demà'. Des del 2007, Pota lluita per què l’art de la màgia es consideri un art escènic en majúscules. Després de realitzar: I per què no?, Impromàgia, Les Tres Cares, Magicomic (l’antiestrès) i BLISS, entre altres produccions, ara presenta una peça sobre viure el moment. Amb humor, ironia, teatre i màgia, ingredients marcada de la casa. Tots els dissabtes a les cinc de la tarda al Golem's (abans l'Almeria Teatre).

Com és que després de tants anys al Teatreneu portes ara el xou al Golem's?
Després de quatre mesos al Teatreneu teníem ganes de fer un altre temporada i ens vam posar d'acord amb el Víctor Álvaro. La veritat és que l'estrena dissabte 8 de gener va ser genial, la gent estava entusiasmada, i això que les estrenes, generalment, no solen ser perfectes.

Però ara heu incorporat una peça nova, oi?
'The Viewer', una peça de teatre-màgia i clown de deu minuts on es representa un espectador que busca la millor butaca. Hi ha una veu en off amb les típiques recomanacions abans del show. De fet pretén ser una intro per a qualsevol espectacle. Tot just ara comença a rodar...

Creus que necessita canvis?
Qualsevol estil de teatre on el públic és important, on comptes amb la seva reacció, has de passar per vàries fases fins que tot funciona, has de trobar el ritme.

Després de tants anys encara fa por la reacció del públic?
M'agrada molt més el procés d'investigació i creació, desenvolupar la idea, l'assaig... Després ja venen les pors de si funcionarà, si agradarà al públic.

Però 'No hi ha demà!' ha funcionat molt bé.
Sí, en aquest sentit estem molt contents, sabem com reacciona el públic i què funciona millor. Crec que quan fas pagar la gent per venir a veure't al teatre t'has d'arriscar però també has d'assegurar-te que agradi.

I amb l'humor  ja teniu molta feina guanyada.
També portem dos anys de pandèmia, amb l'angoixa del què passarà, i tenia moltes ganes de parlar del present, i d'una forma que el públic sortís amb una festa al cor. Normalment, riem de tot allò que no ens agrada, l'humor ens treu pes, té un component de cura.

Creus que la màgia viu un dels seus millor moments?
La veritat és que ara és un moment molt bo. Quan jo vaig començar gairebé no hi havia formació. Ara hi ha festivals, concursos, espectacles de gran format, el mag Pop... Al final, si el públic rep una bona experiència, si hi ha qualitat en el que s'ofereix, la gent voldrà repetir.

Què té la màgia que agrada tant?
Perquè uneix dues coses: il·lusió i l'humor; el 99% dels mags fan servir l'humor.