Temps de compromís, solidaritat i resistència

Plaça Raspall

per Ricard Valentí

La contra

'Cap nen sense joguina' també arriba a Gràcia
'Cap nen sense joguina' també arriba a Gràcia | Cedida

Hem començat l'any amb l'activitat solidària que més ens agrada: la campanya Cap nen sense joguina que impulsa la Cadena Ser, una marató radiofònica amb 55 anys d'història que enguany ha assolit la segona millor recaptació de la seva trajectòria: 46.787 euros. Cada any ens hi sumem perquè volem fer realitat els desitjos de molts infants de la nostra Vila, ajudant a moltes famílies que ho necessiten. Aquest any hem pogut arribar a més persones que mai, amb total de 300 joguines.

Hem començat l'any amb l'activitat que més ens agrada: portar joguines als infants de Gràcia

Així, en aquesta mateixa línia de treball, vam tancar l'any amb una altra acció que considerem necessària: la recollida d'aliments que organitzem conjuntament l'entitat Jove Gitanos de Gràcia i la Unió de Botiguers de Travessera de Gràcia Casc Antic, una proposta en xarxa consolidada que pretén que les famílies més vulnerables de Gràcia tinguin un Nadal digne. Aquesta iniciativa va començar amb la idea ferma que el treball en xarxa entre entitats, associacions i persones de la Vila amb ganes de portar a terme accions en benefici de la gent del barri podia ser molt positiva. I així va ser. Mica en mica, més comerciants es van animar a posar caixes de recollida d'aliments, animant els seus clients a portar arròs, sucre, oli i altres productes de primera necessitat. En els darrers anys també hem comptat amb el suport i la implicació de diferents personalitats vinculades a l'esport. Per exemple, l'any 2019 l'ex jugador del Barça José Mari Bakero, membre del Dream Team, va voler reforçar l'acció i va venir a Gràcia a finals de novembre a visitar algunes de les botigues que formaven part de la recollida.

En aquestes darreres edicions, a causa de la crisi sanitària, s'han suspès algunes de les activitats que fèiem al carrer per intensificar la recollida. La pandèmia ens ha posat algunes traves però hem mantingut el nostre compromís per arribar al màxim de famílies en situació de vulnerabilitat; tothom té dret a tenir un plat a taula, sobretot en uns dies com els de les festes de Nadal, de recollida familiar. I enguany ho hem tornat a fer, malgrat que no ha estat un any fàcil per ningú. 

Per tot això volem agrair a totes les persones que han col·laborat amb l'entitat i han fet possible que una vegada més moltes famílies del barri gaudeixin d'aquestes festes. A més dels comerços associats, s'hi han sumat Casa Itàlia o la xarcuteria Anna (a Travessera de Gràcia, 277). Hem comptat de nou amb la complicitat del Rebost Solidari, Nutrició Sense Fronteres i, com cada any des de fa quatre, la Fundació Edmilson, liderada per l'ex jugador del Barça, que ens ha mostrat el seu suport des del primer dia i malgrat les dificultats imposades per la pandèmia, no ha faltat a cap cita.