El Casal Corpus, sense espai estable d'assaig ni exhibició, no descarta marxar de Gràcia

Amb 35 anys d'història, el grup teatral s'enfronta al repte de trobar seu de cara a la temporada vinent per assegurar el futur del projecte

Cultura

Elena Cañada (segona des de l'esquerra) és la nova presidenta de Casal Corpus
Elena Cañada (segona des de l'esquerra) és la nova presidenta de Casal Corpus | Cedida

Nascut l'any 1986, el grup de teatre amateur Casal Corpus ha tingut històricament com a seu social i lloc d'assaig la Parròquia de Corpus Christi, al carrer Bailèn 175, però una normativa de seguretat va obligar el grup a buscar un altre espai per a les representacions de les obres, que va acabar sent la sala Montseny de l'escola Sant Josep. Amb la pandèmia i la impossibilitat de compartir espai amb altres grups, l'escola va deixar de ser una opció.

Després d'un any i mig sense pujar als escenaris, el passat mes de juny el grup reprenia l'activitat amb 'Consell familiar' i s'estrenava al teatre del Centre. Al darrer trimestre de l'any van seguir fent bolos a diferents localitats però continuen amb el problema de tenir un espai estable tant per assajar com per actuar. A més de les dificultats que comporta la manca de seu, l'entitat havia de renovar la junta al desembre i afrontar el repte d'assegurar el futur del projecte, un repte que ha assumit Elena Cañada, relleu de Montse Millà. "Porto gran part de la meva vida vinculada al teatre, i també hi ha un grup de gent amb ganes i disposat a tirar del carro", explica Cañada.

El grup acabarà la temporada amb dues peces: 'M'esperaràs?' el 9 i 10 d'abril, i una altra encara per determinar que representaran el 28 i 29 de maig; totes dues al Teatre Escola Pia Balmes. "Ens trobem amb el problema que a Gràcia no hi ha equipaments per poder desenvolupar la nostra feina i els preus dels espais per llogar, en general, són massa alts per a nosaltres", afegeix la presidenta del Casal Corpus, que espera encetar la temporada 2022-2023 en una seu on poder assajar amb regularitat. "Vam néixer a Gràcia i ens faria molta pena marxar, però la recerca s'està ampliant més enllà del Districte", clou Cañada.

Fi de temporada a l'Escola Pia Balmes

Tot i que la situació actual del grup Casal Corpus Teatre sigui precària per no comptar amb una seu estable, la històrica entitat -amb una junta renovada que "tira del carro"- acabarà la temporada a l'Escola Pia Balmes i seguirà fent bolos de peces com 'Consell famliliar' o '5 noies i un sí' i participant a trobades de teatre.