Tot imaginant la futura seu del Club Excursionista

En el marc del centenari, l'entitat exposa a la biblioteca Vila de Gràcia els projectes de reforma de l'edifici del passatge Mulet

Documents

Tot imaginant la futura seu del Club Excursionista
Tot imaginant la futura seu del Club Excursionista | Cedides

La biblioteca Vila de Gràcia acull fins al 13 de febrer una exposició amb els projectes de reforma de la seu del Club Excursionista de Gràcia, un edifici patrimonial situat al Passatge Mulet 4. El concurs per a la reforma interior de la seu de l'entitat es va posar en marxa dins del marc de l'any del centenari del CEG. L'exposició també és un un reconeixement a l’esforç i la feina dels 5 estudis professionals que s'hi van presentar i que finalment va guanyar Gerard Puig Freixas i Gontzal Nuñez Jauregui.

Text i fotos: CEG

El 15 de juny de 1970 al CEG començàvem una ‘nova etapa’ traslladant la seu del Club  Excursionista Gràcia des d’aquell carrer Astúries 33, fins al Passatge Mulet, més enllà del carrer Gran: s’inaugurava amb tota solemnitat i gran emoció el local que, fins al dia d’avui, s’ha omplert de vida, de retrobaments, i de moments històrics pels socis i sòcies d’aquesta gran família, que enguany arriba als seus cent anys.

Amb aquest sentiment se’n feia report al Butlletí Club Excursionista de Gràcia núm. 334, de l’octubre de 1970:

“Ja tenim un nou local! Un dels millors de Barcelona, parlant d’entitats de muntanya”

I des de llavors, han estat 52 anys de creixement de nombre d’associats, moltes Matagalls, moltes activitats, actes culturals, expedicions, xerrades, cursos, nous equipaments (com el rocòdrom del pati interior) i somnis de muntanya... I el local s’ha quedat obsolet i s’ha d’adequar a les noves necessitats dels socis, per fer-lo més social i accessible.

El passat 15 de març de 2021, el Club va convocar el ‘Concurs per a la reforma interior de l’edifici social del Club Excursionista de Gràcia (CEG)’. L’objecte principal del concurs era seleccionar una proposta d’entre totes les que es presentessin per dur a terme la reforma interior de l’edifici social, i poder iniciar la reforma en el marc de l’any del Centenari de l’entitat.

El passatge de Mulet forma part del Patrimoni Arquitectònic de Barcelona amb el grau de protecció de “Bé d’Interès Urbanístic”, que estableix una especial protecció dels patis davanters, les reixes originals i la tipologia dels edificis. És per això que l’empresa d’elaborar una reforma interior de l’edifici suposava un repte tècnic i creatiu de gran alçada per als arquitectes que van desenvolupar aquests 5 projectes que ara us presentem, unes propostes que van posar molt difícil la decisió del jurat format per tres tècnics i el president del Club.

Finalment, després de dies de deliberacions, la proposta guanyadora va resultar la que porta per títol “Versàtil” de Gerard Puig Freixas i Gontzal Nuñez Jauregui.
Amb aquesta exposició us volem mostrar totes aquestes propostes, alhora que fem un reconeixement a l’esforç i la feina d’aquests 5 estudis professionals, en diferents plafons DIN-A1 amb plànols explicatius, recreacions 3D, imatges i textos.

Un desafiament arquitectònic i un esforç titànic per part del CEG, que es preveu començar a materialitzar a finals d’aquest 2022.

No us ho perdeu!

Club Excursionista de Gràcia

Entrada a la seu del CEG, al passatge Mulet 4