Del 28 de gener al 4 de febrer

Agenda

Es Gall de sa Pastera, al 'Tradi'
Es Gall de sa Pastera, al 'Tradi' | Cedida

Si voleu publicar els vostres actes en aquesta agenda, envieu un correu electrònic a redaccio@independent.cat

 

Recomanem

Folk als Mercats i Nit de Foguerons

El programa dels Foguerons de Sant Antoni a Gràcia que té lloc en el marc del Tradicionàrius fa arribar als quatre mercats del districte la música folk i el treball dels glosadors i xeremiers de Mallorca i Catalunya, una activitat en col·laboració entre l'Institut Municipal de Mercats de Barcelona i el CAT. I a la Nit de Foguerons tampoc falta la música i la cultura popular, amb l'inici de la cercavila des de plaça de la Vila fins a la plaça de la Virreina, on a partir de les 23h, hi haurà balls i cants mallorquins amb actuació musical i ballada a càrrec dels grups Es Gall de sa Pastera i Abeniara.

Dissabte 29 de gener. Als quatre mercats de Gràcia a partir de les 12h, a la plaça de la Vila a les 20h i a la plaça de la Virreina a partir de les 21h

 

Exposicions

Fins al 2 de febrer
El pessebre de la Violeta. Un pessebre de 10m2 elaborat amb figures de Playmobil, ideat per l'historiador i fotoperiodista local Josep M. Contel. Es pot visitar en l'horari habitual de l'equipament: de dilluns a divendres de 9 a 13h i de 16 a 23 h, i els caps de setmana de 10 a 23 hores.
La Violeta (Maspons, 6)

L'exposició Els Pastorets a Gràcia recull vint-i-quatre fotografies de diferents representacions dels pastorets a la Vila, unes representacions que havien començat ja en el segle XIX i han continuat fins a l'actualitat. És un document gràfic realitzat per Josep M. Contel per deixar constància del treball anònim i altruista de molts vilatans cada any per representar els pastorets d’una manera o altra.
La Violeta (Maspons, 6)

Fins al 4 de febrer
Exposició Auques confinades, un recull de l'obra gràfica que l'activista veïnal Salvador Barrau va fer durant el confinament. Tancat a casa, Barrau (àlies Vinyatti, una italianització del seu segon cognom) va agafar paper i llapis i es va posar a dibuixar. Inspirat per la realitat, va fer més 400 dibuixos que, fins ara, només havia mostrat als seus contactes propers (i també en aquestes mateixes pàgines). La idea era exposar-los un dia i arribar a més públic; com ara ho podrà fer amb aquesta exposició. Barrau fa servir diferents personatges, amb molta ironia i sentit de l'humor, per explicar diverses històries i reflexions sobre l'actualitat i el moment que ens ha tocat viure.
CC El Coll - La Bruguera (Aldea, 15)

Exposició En aquarel·la i oli, de Lluís Badia Capdevila, que reflexiona sobre la percepció i l'expressió lliure davant la realitat i la complexitat, i com això pot canviar dia a dia.
CC La Sedeta (Sicília, 321)

Fins al 13 de febrer
Exposició Projectes de reforma del CEG. Una mostra dels projectes de reforma de la seu del CEG Club Excursionista de Gràcia. El passat 15 de març de 2021 el Club Excursionista Gràcia convocava el concurs per a la reforma interior de l’edifici social del Club. L’objecte principal del concurs era seleccionar una proposta d’entre totes les presentades per dur a terme la reforma interior de l’edifici social situat al Passatge Mulet, 4 de Barcelona, en el marc de l’any del Centenari de l’entitat. A l'exposició es mostren cinc propostes en diferents plafons amb plànols explicatius, recreacions 3D, imatges i textos.
Biblioteca Vila de Gràcia (Torrent de l'Olla, 104)

Exposició permanent
Casa Vicens, la primera casa de Gaudí: manifest de la seva obra. Per conèixer la història de la Casa Vicens, en el seu context social, cultural i artístic com obra gaudiniana i la seva anticipació al modernisme. Consulteu horaris i preus a la web.
Casa Vicens (Carolines 18- 22)

 

Actes

Divendres 28 de gener
Lectura poètica: El solstici d'estiu de joves poetes de la Mediterrània. Amb motiu dels Foguerons de Sa Pobla a Gràcia, la Violeta presentarà aquesta lectura poètica a càrrec de Maria Dabén; Bartomeu Crespí, Max Codinach, Jaume Cladera i Miquel Àngel Adrover. Presentaran l’acte Maite Brazales, de l’Aula Poètica i Antoni Gost, coordinador de l’Aula Poètica.
La Violeta (Maspons, 6), a les 18.15h

Teatre: Meri Crimsmas, de Nòmades Teatre. Dues sessions. Taquilla inversa. Cal inscriure's prèviament.
Espai Jove la Fontana (Gran de Gràcia, 190), a les 19 i a les 20.30h

Concert: Los Widow Makers.
CC La Sedeta (Sicília, 324), a les 20h

Concert: Mar Grimalt i Es Gall de Sa Pastera. Concert emmarcat en la celebració dels Foguerons. A les 18.30h, taller de ball de bot amb Jordi Cardona.
CAT (Pl. Anna Frank, s/n), a les 20.30h

Concert: Teslim Trio (oriental jazz).
Soda Acústic (Guilleries, 6), a les 22h

Dissabte 29 de gener
Tallers Migo-City. Per a famílies amb menors de 8 anys. Activitat per crear un robot de cartró sostenible amb components electrònics. Informació i inscripció afabgracia@bcn.cat / 667451814.
Ateneu de Fabricació de Gràcia (Perill, 8), de 10.30 a 13.30h

Espectacle de titelles: Es jai de sa barraqueta. Funció de teresetes basat en la rondalla recollida per Jordi des Racó i en l’adaptació per a teatre que publicà Guillem Cabrer.
La Violeta (Maspons, 6), a les 12h

Concert DMJ: Istari + Ypnosi fecal + Despit.
Jardins de La Sedeta, de 12h a 15h

Concert: SON3 (salsa i latin jazz).
Soda Acústic (Guilleries, 6), a les 22h

Diumenge 30 de gener
Espectacle Teresetes: El gegant sempre té gana. Basada en una versió lliure d’en Biel Porcel d’un conte popular suec, per a teatre de titelles.
La Violeta (Maspons, 6), a les 12h

Concert: Aslan Ensemble presenta Cinema Concert.
La Violeta (Maspons, 6), a les 19h

Dilluns 31 de gener
Dones i ciència. Exclusions i lluites. La lluita pel dret a la planificació familiar. A càrrec de Sara Fajula Colom.
Biblioteca Vila de Gràcia (Torrent de l'Olla, 104), a les 18.30h

Dimarts 1 de febrer
Ensextimem hivern 2022: Sexe sentit. ASMR, experimentació del plaer amb els sentits. Dirigit a persones d'entre 14 i 18 anys. Revervar al whatsapp 635080047.
Espai Jove la Fontana (Gran de Gràcia, 190), a les 17.30h

Presentació del llibre Nosaltres no vàrem pactar. La Transició a peu de carrer. A càrrec de Xavier Oller. Amb la participació de Josep Ma Navarro, activista veïnal.
CC La Sedeta (Sicília, 321), a les 19h

Dimecres 2 de febrer
Les Vespres dels dimecres: Marcel Casellas, Jordi Molina i Cati Plana.
Bar del CAT (pl. Anna Frank, s/n), a les 21h

Dijous 3 de febrer
Lletra petita: Les aventures del Follet Oriol. Amb Núria Clemares i Òscar Sardà, autor i il·lustrador. Edat: +3 anys.
Biblioteca Vila de Gràcia (Torrent de l'Olla, 104), a les 17.30h

BCNegra 2022. Exposició Expedient González Ledesma.  Taula rodona.
Biblioteca Jaume Fuster (pl. Lesseps, 20-22), a les 18h

Ciència propera i feminista. Les divulgadores Míriam Comet Donoso i Judit Ferrusola Bial reflexionaran sobre com es construeixen els relats científics i de quina manera el feminisme els transforma.
Can Carol (Cambrils, 26), a les 18.30h

BCNegra 2022. Taula rodona. Camelot. Amb els autors Luis García Jambrina, César Pérez Gellida i Mikel Santiago, moderada per Nacho Orovio.
Biblioteca Jaume Fuster (pl. Lesseps, 20-22), a les 19.30h

 

Entitats

Divendres 28 de gener
Projecció del documental The Uprising (2019), amb la seva directora, Pravini Baboeram. La Tregua i Agita't Gràcia.
Ateneu Rosa de Foc (Robí 5), a les 19h

Presentació de la nova col·lecció Fil Roig amb Gabriel Alomar Republicanisme, catalanisme i socialisme (Ed. Tigre de Paper/Lo Diable Gros).
Casal Tres Lliris (Nil Fabra 33), a les 19h

Dissabte 29 de gener
Voluntariat ambiental: Aromes de biodiversitat.
Jardí del Silenci (Encarnació, 62), a les 11h

Presentació del nou número 2 de la revista Agràcia. Amb actuacions de Kurtis i Krònia i Antoni Garcia Iranzo.
Ateneu Llibertari (Alzina 5), a les 12.30h
Jornada de neteja i comunitat. Trobada per despertar la cohesió social del veïnat i la conservació, neteja i millora de l'espai verd de la plaça.
Plaça Farigola, de 10.30h a 14h

Presentació de l'associació Mozpositivo, un espai dedicat a ajudar els infants de primera infància de Moçambic.
Can Carol (Cambrils, 24), a les 17

Fins al 30 de gener
Exposició Lliures i sense por, comissionada i dissenyada per l’Institut Català de les Dones i Creación Positiva.
Lluïsos de Gràcia (pl. del Nord)

Amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona

Amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona