Del 4 a l'11 de febrer

Recomanem: Conversa oberta amb l'artista Jordi Morell a Experimentem amb l'Art

Agenda

L'activitat amb Morell, a EArt
L'activitat amb Morell, a EArt | Arxiu: JM Contel

Si voleu publicar els vostres actes en aquesta agenda, envieu un correu electrònic a redaccio@independent.cat

Recomanem

Conversa oberta amb l'artista Jordi Morell a Experimentem amb l'Art

EART acull la xerrada debat amb  l'artista Jordi Morell, amb la participació de l'escriptor Joan Pons i l'artista i docent Tónia Coll. Mentre..., penso en... és el projecte artístic de Jordi Morell desenvolupat durant l'estada de recerca i creació a Casa d'Artistes Es far Cultural de Menorca, el passat novembre del 2021. El projecte investiga la complexitat del territori des d'una perspectiva singular i especula sobre llocs i situacions d'"entretemps" representatius de la mutabilitat. En aquest cas, s'interessa sobre el color de les aigües trobades en rieres, bassals i tolls dels voltants de la Casa d'Artistes. L'activitat serà una oportunitat per compartir i reflexionar sobre una línia de recerca, iniciada per l'artista anys enrere en altres contextos. L'actitivat és oberta amb reserva prèvia.
Dijous 10 de febrer a EART (Torrijos, 68), a les 18h

 

Exposicions

Fins al 4 de febrer
Exposició Auques confinades, un recull de l'obra gràfica que l'activista veïnal Salvador Barrau va fer durant el confinament. Tancat a casa, Barrau (àlies Vinyatti, una italianització del seu segon cognom) va agafar paper i llapis i es va posar a dibuixar. Inspirat per la realitat, va fer més 400 dibuixos que, fins ara, només havia mostrat als seus contactes propers (i també en aquestes mateixes pàgines). La idea era exposar-los un dia i arribar a més públic; com ara ho podrà fer amb aquesta exposició. Barrau fa servir diferents personatges, amb molta ironia i sentit de l'humor, per explicar diverses històries i reflexions sobre l'actualitat i el moment que ens ha tocat viure.
CC El Coll - La Bruguera (Aldea, 15)

Del 6 al 27 de febrer
Exposició 75è Aniversari de la Colla Victòria. La Colla Victòria de Sant Medir, fundada l’any 1947, celebra enguany el seu 75è aniversari. Amb aquesta exposició es vol donar a conèixer la seva participació en la Festa de Sant Medir, des de les desfilades amb cavalls, carruatges i furgonetes; fins al romiatge a l’ermita del sant, situada a la serra de Collserola. L'exposició mostra un recull d’imatges, documents i curiositats, que ens recorden la llarga trajectòria de la colla.
La Violeta (Maspons, 6)

Fins al 7 de febrer
Exposició En aquarel·la i oli, de Lluís Badia Capdevila, que reflexiona sobre la percepció i l'expressió lliure davant la realitat i la complexitat, i com això pot canviar dia a dia.
CC La Sedeta (Sicília, 321)

Fins al 13 de febrer
Exposició Projectes de reforma del CEG. Una mostra dels projectes de reforma de la seu del CEG Club Excursionista de Gràcia. El passat 15 de març de 2021 el Club Excursionista Gràcia convocava el concurs per a la reforma interior de l’edifici social del Club. L’objecte principal del concurs era seleccionar una proposta d’entre totes les presentades per dur a terme la reforma interior de l’edifici social situat al Passatge Mulet, 4 de Barcelona, en el marc de l’any del Centenari de l’entitat. A l'exposició es mostren cinc propostes en diferents plafons amb plànols explicatius, recreacions 3D, imatges i textos.
Biblioteca Vila de Gràcia (Torrent de l'Olla, 104)

Fins al 3 d'abril
Exposició Expedient González Ledesma. Memòria escrita i cultura popular en Francisco González Ledesma (1927-2015). Amb motiu de la BCNegra 2022, la Jaume Fuster acull aquesta mostra dedicada a Francisco González Ledesma, que amb la novel·la Expediente Barcelona (1983), va encetar la sèrie de l'inspector Méndez. Periodista a El Correo Catalán i La Vanguardia, la democràcia va recuperar el gran narrador, que va ser premi Planeta el 1984 amb Crónica sentimental en rojo i multipremiat després aquí i a França per tota la sèrie.
Biblioteca Jaume Fuster (pl. Lesseps)

Exposició permanent
Casa Vicens, la primera casa de Gaudí: manifest de la seva obra. Per conèixer la història de la Casa Vicens, en el seu context social, cultural i artístic com obra gaudiniana i la seva anticipació al modernisme. Consulteu horaris i preus a la web.
Casa Vicens (Carolines 18- 22) 

 

Actes

Divendres 4 de febrer
Concert: Joe Fields & The Folkytonks.
CC La Sedeta (Sicília, 321), a les 20h

Concert de rap i trap jove. Amb més de deu artistes. Cal reserva al formulari del web.
Espai Jove la Fontana (Gran de Gràcia, 190), a les 21h

Concert: Somebody + Mon:nom-
Heliogàbal (Ramón y Cajal, 80), a les 21h

Dissabte 5 de febrer
Mercat de Pagès de Vallcarca + Calçotada. Amb menú de 10€.
Plaça del metro de Vallcarca (Av. Vallcarca, 100), a partir de les 10h

Teatre: Reconstrucció. A càrrec de Pep Miràs i Susana Martínez. Una creació d'InCiTe (Institut de Ciència i Teatre). Cal inscripció prèvia.
CC La Sedeta (Sicília, 321), a les 18h

Concert: Mediterranean Clash Party.
Soda Acústic (Guilleries, 6), a les 22h

Diumenge 6 de febrer
Espectacle familiar: El misteri de Sherlock Homes.
Jove Teatre Regina (Sèneca, 22), a les 12h

35è Tradicionàrius. Trad d'autor: Rosa Zaragoza. Pura i senzilla com Abigail.
CAT (pl. Anna Frank, s/n), a les 19h

Dimarts 8 de febrer
Taller de dibuix manga i emocions Kawaii.
Espai per a adolescents al CC El Coll - La Brugera (Aldea, 15), a les 17.30h

Documental: El cuarto reino. Dirigit per Adán Aliaga i Àlex Lora (España.2019). Cal inscripció prèvia.
CC La Sedeta (Sicília, 321), a les 19h

Dimecres 9 de febrer
Juguem al Virus! Un joc de cartes àgil i ràpid, de Tranjis Games, per a infants de més de vuit anys en què com més ràpid propaguis les teves malalties, més divertides seran les partides.
Casal d'Infants del Coll (Aldea, 15), a les 17h

Cinema: Zog i els doctors voladors (i altres contes sobre l'afecte i la cura). Sean Mullen (Regne Unit, 2020). Cal inscripció prèvia.
CC La Sedeta (Sicília, 321), a les 17.30h

Xerrada: Gràcia, bressol del Club Excursionista de Gràcia, notari d'una vila. A càrrec de Josep M. Contel, president del Taller d'Història de Gràcia.
Biblioteca Vila de Gràcia (Torrent de l'Olla, 104), a les 18.30h
Les Vespres dels dimecres: Macel Casellas, Roser Serrano i Carles Marigo. Entrada lliure amb reserva prèvia a bardelcat@gmail.com
El Bar del CAT (pl. Anna Frank, s/n), a les 21h

Dijous 10 de febrer
Juguem al Rhino Hero. Joc tridimensional de cartes de la casa Haba recomanat per a infants a partir de cinc anys que consisteix a apilar-les per a construir gratacels.
Casal d'Infants del Coll (Aldea, 15), a les 17h

Teatre fòrum i presentació del llibre Remeisàvies. El projecte RemeiSàvies vol recuperar els consells i orientacions pràctiques en relació a problemes de salut lleus i freqüents que es poden resoldre moltes vegades sense necessitat de medicalitzar sinó de remeis naturals que provenen de la saviesa popular.
CC El Coll - La Bruguera (Aldea, 15), a les 17h

Dijous zone: taller de reggaeton. Per a joves d'entre 12 i 20 anys.
Espai Jove la Fontana (Gran de Gràcia, 190), a les 18h

Inauguració de l'exposició Prohibit tot, de Sara Jansen, i xerrada 'What art means'.
CC El Coll - La Bruguera (Aldea, 15), a les 18.30h

 

Entitats

Divendres 4 de febrer
Teatre: Testimioni de càrrec, d'Agatha Christie. A càrrec del Grup de Teatre de El Centre.
El Centre (Ros de Olano, 9), a les 22h , dissabte a les 22h i diumenge a les 18h

Presentació del llibre Prohibido Aprender, amb l'autor,  Andreu Navarra, i debat sobre el model educatiu actual.
Ateneu Rosa de Foc (Robí, 5), a les 19h

Dissabte 5 de febrer
Ruralitzem. Trobada d'hivern amb projectes agroecològics de Barcelona i els voltants. Reunió  a Can Carol.
Hort Desenruna Vallcarca, a les 16.30h

Diumenge 6 de febrer
Vermut amb  la  Nau de les Paraules, un projecte en construcció d'ANIN, Associació de narradors i narradores de Catalunya.
Ateneu Roig (Torrent d'en Vidalet, 34), a partir de les 11h

Dijous 10 de febrer
Inauguració de l'exposició La vella quaresma: el calendari de les 7 cames. Xerrada La Quaresma, entre Carnaval i Pasqua, a càrrec de Guillem Roma, activista cultural gracienc i membre de l'associació Joan Amades.
Lluïsos de Gràcia (pl. del Nord), a les 18.30h

Amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona