Casa Vicens remunta l'efecte de la pandèmia i tanca l'any 2021 amb 70.000 visitants

"Hem deixat l'any a nivell de les xifres que obteníem el 2019", explica Emili Masferrer, director de la casa museu

Societat

Casa Vicens, poc a poc remunta el nombre de visitants
Casa Vicens, poc a poc remunta el nombre de visitants | A.V.

Casa Vicens agafa aire després del complex any 2020, condicionat per l'impacte de la pandèmia i que es va viure com una "anomalia" a la primera casa de Gaudí, i ha tancat el 2021 amb 70.572 visitants que deixen enrere els 49.376 de l'any anterior, un 43% més. Les xifres se situen lluny dels 140.000 visitants del primer any sencer d'obertura (2018) i dels 163.096 de l'any 2019, però la lectura de la direcció que encapçala Emili Masferrer és que "hem deixat l'any a nivell de les xifres que obteníem el 2019". 

L'anàlisi de Masferrer separa aquest 2021 en dues parts, amb un primer semestre de comportament del visitant (35% català i espanyol, 15% francès, 12% italià) similar a les limitacions del 2020 i amb un segon semestre "ja molt positiu". "No hem repercutit tampoc el nivell d'activitat en un augment de preus, i entenem que el temps ens donarà la raó", afegeix. 

El futur immediat de Casa Vicens passa, doncs, per una estratègia continuista però també, segons Masferrer, amb "la generació de nou contingut i de servei de la casa per a altres coses en relació a la ciutat". En aquest sentit, la direcció de Casa Vicens considera "vigent" el Pla d'Impacte Turístic que va permetre un aterratge suau a Gràcia, "si bé els escenaris més complexos no s'han donat". Aquell pla apuntava uns màxims de 203.250 visitants en l'horitzó l'any 2023 i es manté el diàleg amb el Districte per seguir pacificant l'entorn. 

Casa Fuster programa nous esdeveniments amb Sant Valentí

L'altra gran 'casa' activa de Gràcia, l'hotel dels Jardinets, reobert des del juliol, ha ideat un menú EnamorArt per al dia dels enamorats, que se celebra dilluns. El sopar temàtic s'amaneix d'un espectacle audiovisual interactiu amb quadres històrics i parelles famoses.