Gràcia suma un nou teatre amb Sala Pangolí: peces de 60' i cartell de cap de setmana

El projecte, que ha ocupat les instal·lacions on hi havia Microteatre BCN al carrer Bailèn, obre portes aquest dissabte

Cultura

La Sala Pangolí, al 194 de Bailèn, enllesteix aquests dies l'espai interior i ja llueix rètol i logo a la persiana
La Sala Pangolí, al 194 de Bailèn, enllesteix aquests dies l'espai interior i ja llueix rètol i logo a la persiana | À.G.P.

Amb la il·lusió i els nervis propis d'encetar un projecte nou, els responsables de la Sala Pangolí enllesteixen aquests dies els darrers serrells de l'espai teatral que han estat ideant els últims mesos al número 194 del carrer Bailèn, precisament al mateix local on s'hi havia allotjat durant més de quatre anys Microteatre BCN. Però encara que el local hagi reobert amb la mateixa activitat cultural, el nou projecte no té res a veure amb els anteriors inquilins, ni pel que fa als seus impulsors ni tampoc al format pròpiament de la programació; s'ha fet una reforma estètica completa i també de concepte.

Amb un equip composat per professionals del teatre però també d'altres àmbits, la sala Pangolí té dues potes principals que sostenen el projecte: una única sala que acollirà peces de teatre d'una hora de durada i de gèneres diversos de dijous a diumenge, i l'espai de bar amb programació pròpia de cap de setmana (vermuts, monòlegs, concerts en acústic, presentacions o programació infantil). "La idea és sumar un espai teatral al circuit de la ciutat que sigui diferent, que atregui públic divers, i on les faunes de tot tipus s'hi sentit a gust", explica Xavier Miralles, un dels seus responsables.

La sala aixecarà la persiana aquest dissabte de les 18 a les 23h en una jornada de portes obertes perquè "la gent del barri s'hi acosti i ens conegui de primera mà", segons Miralles, tot i que ja ha començat a crear expectació entre el veïnat mentre es feien els treballs a peu de carrer. També estan enllestint la pàgina web de la sala, però les entrades per a les primeres funcions, que comencen el 18 de febrer, ja es poden adquirir a Atrápalo. "No sé si som valents o inconscients, però sí que tenim moltes ganes de posar en marxa aquest projecte", clou Ballesteros.

L'aposta pel format d'una hora

Les primeres obres que conformen el cartell de la Sala Pangolí (que li deu el nom a aquest animal "sensible i nocturn") són: 'De Perras y criadas' (18/02), 'Cosas comunes' (19/02) i 'Salir del terrado' (19/02). Els responsables del teatre han escollit el format de 60 minuts de durada ("propi de les sales off"), perquè "es poden explicar bé històries en profunditat".