L'antiga pastisseria del Coll, no catalogada, es remuntarà per aixecar un bloc de tres pisos

La gran rehabilitació mantindrà la motllura del coronament de la façana, que es recol·loca a la part superior del nou edifici

Societat

L'antiga pastisseria del Coll, tancada, a punt de remuntar-se
L'antiga pastisseria del Coll, tancada, a punt de remuntar-se | Cedida

Durant molts anys va actuar com a centre oficiós del barri pel caràcter de punt de trobada guanyat a pols, sobretot des que van tancar les galeries comercials, però l'antiga pastisseria del Coll, al carrer Mora d'Ebre amb baixada de Sant Marià, ja es prepara per arrencar una etapa més impersonal: la reconversió en un bloc de tres pisos i dos soterranis en una promoció total de sis habitatges, un local, dues places d'aparcament per a turisme i sis per a bicicletes.

El projecte, que sobresurt en la nova tongada de llicències d'obres majors atorgades per l'Ajuntament corresponent a l'octubre de 2021 i feta pública aquesta setmana a la Gaseta Municipal, té la dimensió d'una gran rehabilitació. "El que fa la llicència és acabar de completar volumètricament la parcel·la amb PB+3 i PB+2 en funció de l’amplada del carrer on es troba", han explicat fonts municipals.

L'edifici no anirà a terra, doncs, però la remunta que s'hi vol fer sí que implicarà un retoc important a la façana perquè la motllura que corona l'actual finca i que remata un frontal de caire modernista es recol·locarà a la part superior del nou coronament. Tot i que a simple vista ho pugui semblar per aparença, l’edifici no està catalogat.