L'exConsolat arrenca amb polèmica les obres per ser casal de barri: es tallaran 13 arbres

Badia actualitza el calendari de Vallcarca: procés participatiu sota viaducte i redacció de dues promocions públiques de pisos

Societat

Els paletes, treballant des de dilluns a l'exConsolat, Casa Canals-Junyer
Els paletes, treballant des de dilluns a l'exConsolat, Casa Canals-Junyer | A.B.

Vallcarca s'ha mogut una mica aquesta setmana en un dels punts de reconstrucció del barri, concretament a l'exConsolat de Dinamarca, la casa Canals-Junyer, que està destinada a acollir un nou casal de barri i que des de dilluns ja registra trànsit de paletes per desbrossar l'interior i l'exterior del casalot. Però ho ha fet amb polèmica per l'anunci de la tala de 13 arbres "que interfereixen en l'arranjament del nou espai" i que presenten "un estat deficient fitosanitari". Així ho diuen els cartells penjats al barri i que ja han provocat queixes dels veïns, fetes arribar a L'Independent.

Sense majoria política per a la Rambla Verda, el planejament salta al proper mandat

Els treballs es corresponen a l'anomenada fase 1 de transformació de l'espai, ubicat sobre el pont de Vallcarca i molt a prop de l'altre casal de barri recentment inaugurat el passat setembre. Tots dos equipaments en un futur s'han de complementar en oferta de cara al veïnat. D'acord amb el contracte d'obra ja formalitzat, els treballs de l'exConsolat tindran una durada de sis mesos i contemplen tant l'enderroc d'elements adjacents a la casa com la compartimentació d'interiors i el condicionament d'un espai buit per fer-hi usos temporals, és a dir, d'activar una sala polivalent que el projecte vol "semiexterior". També en aquesta fase s'arranjarà el jardí i la connexió amb el carrer Bécquer "amb dos accessos que es poden tancar".

La constatació d'aquests treballs a la casa Canals-Junyer s'ha acompanyat aquesta setmana d'una actualització del calendari del pla Vallcarca, explicada pel regidor de Gràcia, Eloi Badia, a preguntes de Ciutadans a la comissió d'Ecologia. Badia ha explicat que s'estan duent a terme els processos de reparcel·lació i que en aquest mandat el que es veurà serà  el ja previst arranjament de la plaça de Can Carol, a més de l'activació d'un procés participatiu de la part urbanística de sota del viaducte. També hi haurà temps de redactar dues promocions públiques de pisos. Badia ha admès que no té majoria per fer avançar la Rambla Verda i que el planejament saltarà de mandat.