Crisi a l'Europa per la renúncia de quatre directius amb crítiques de presidencialisme

El president Martínez rebat les acusacions ("mai el meu vot ha pesat més") i nega utilització partidista i mala organització

Esports

L'Europa va caure a la ciutat esportiva Dani Jarque per un gol de l'Espanyol B al temps afegit
L'Europa va caure a la ciutat esportiva Dani Jarque per un gol de l'Espanyol B al temps afegit | Àngel Garreta

De la crisi esportiva a la institucional. Després de l'acomiadament de l'entrenador David Vilajoana pels resultats negatius del primer equip masculí de l'Europa i l'arribada del tècnic Gerard Albadalejo a la banqueta, la directiva del club escapulat s'ha vist sacsejada aquesta setmana per la dimissió en bloc de quatre directius i cinc col·laboradors externs. Els vocals Roger Marco i Ramon Armengol, de l'àrea Social, Hèctor Ibar, de Recursos Externs i del Futbol Formatiu i l'Escola, i Jordi Collell, de Premsa i Comunicació, van renunciar dilluns passat durant la reunió setmanal de la junta que presideix Víctor Martínez, amb crítiques per "maneres de fer cada cop més presidencialistes", "manca d'informació" i problemes de gestió interna, en una carta oberta feta pública al mateix moment que se celebrava aquesta trobada setmanal de directius.

La junta presenta un directiu nou per a temes jurídics, relacions laborals i gestió interna

El president de l'Europa, Víctor Martínez, va rebatre els arguments dels dimissionaris en una entrevista al Toc Escapulat de Ràdio Gràcia. Martínez va negar manca de transparència: "Les negociacions pels fitxatges acostumen a ser llargues i no sempre es tanquen amb èxit. Convé ser discrets fins que el club i el jugador signen l'acord". "Mai el meu vot ha tingut més pes que el de la resta de directius amb dret a vot", va indicar sobre les acusacions de presidencialisme. "En alguna ocasió se m'ha proposat en petit comitè alguna acció que no he considerat oportuna i la he desestimat decidint com a president", va matisar.

El comunicat també llança una acusació per "una tendència creixent de determinats partits polítics i membres de la junta a instrumentalitzar el club", una al·lusió indirecta a la vocal Núria Pi, de l'àrea Social, Relacions Institucionals i el primer equip femení, i consellera d'ERC al Districte. "Mai he fet campanya dins del club", respon Pi en declaracions a aquest setmanari. "El club mai s'ha decantat ni pronunciat a favor de cap partit polític", va afirmar Martínez.

La junta ha reaccionat amb rapidesa a les dimissions. Aquest dimarts mateix ha incorporat l'advocat Albert Boada per a temes jurídics, relacions laborals i organització interna.

El masculí rep el Cerdanyola i el femení reprèn la lliga a Saragossa

Els primers equips de l'Europa afronten diumenge 20 jornada de lliga en circumstàncies diferents. El masculí, encara penúltim, jugarà contra el Cerdanyola (18h), sisè classificat, després de la derrota per la mínima contra l'Espanyol B (1-0). El femení, líder, visitarà el camp del Casablanca (16h), desè.