Del 25 de febrer al 4 de març

Recomanem: Nit de música i cultura amaziga

Agenda

La nit de cultura i música amaziga, al CAT
La nit de cultura i música amaziga, al CAT | Cedida

Si voleu publicar els vostres actes en aquesta agenda, envieu un correu electrònic a redaccio@independent.cat

Recomanem

Nit de música i cultura amaziga

El cicle Trad d'autor, una col·laboració entre els festivals Barnasants i Tradicionàrius, proposa una nit dedicada a la música i la cultura amaziga amb Aziza Brahim i Cafè d'Alger. Brahim -cantant i percussionista saharauí, nascuda i crescuda als campaments de refugiats sahrauís de Tinduf- presentarà Blues de la Hamada, on interpreta unes cançons de resistència i exili que parteixen de la tradició del haul, la música del Sàhara Occidental, per explorar altres ritmes africans, però també ibèrics, europeus i globals. Per la seva banda, el trio Cafè d’Alger inspira el seu repertori en la música chaâbi algeriana per treure'n composicions pròpies revisades i adaptades per la inspiració dels grans noms de la música popular algeriana.

Divendres 4 de març al CAT (pl. Anna Frank, s/n), a les 20.30h

 

Exposicions

Fins al 26 de febrer
Aida Pallàs presenta el projecte Metanoia, una exposició fotogràfica que reflecteix l’impacte que ha causat en l’artista l’arribada a una gran ciutat -venint d’un entorn rural-, l’era d’una pandèmia i, en definitiva, tot allò nou que li produeix fascinació i respecte a parts iguals, i que no és capaç de copsar només en paraules.
Espai Jove la Fontana (Gran de Gràcia, 190)

Fins al 27 de febrer
Exposició 75è Aniversari de la Colla Victòria. La Colla Victòria de Sant Medir, fundada l’any 1947, celebra enguany el seu 75è aniversari. Amb aquesta exposició es vol donar a conèixer la seva participació en la Festa de Sant Medir, des de les desfilades amb cavalls, carruatges i furgonetes; fins al romiatge a l’ermita del sant, situada a la serra de Collserola. L'exposició mostra un recull d’imatges, documents i curiositats, que ens recorden la llarga trajectòria de la colla.
La Violeta (Maspons, 6)

Fins al 28 de febrer
Exposició Arte abstracto, fluído acrílico, a càrrec de Teresa López, que mostra en aquesta selecció d'obres una pintura diferent i original.
CC La Sedeta

Del 4 al 28 de març
Exposicions dins del cicle aDONA't. 15a edició de la mostra Mares, àvies, germanes i amigues. Un homenatge dels infants del barri vers les dones que més admiren, per mitjà de dibuixos acompanyats de narracions originals i emotives.
Exposició Venandi Maleficarum. Un projecte que vol ensenyar allò que s'amagava darrere dels mites imposats per la societat als segles XV, XVI i XVII, que assenyalaven i castigaven a les dones. Un recorregut fotogràfic ambientat en la bruixeria
Exposició Canvi climàtic o l’emergència dels cossos. A través de les seves obres, les artistes comparteixen les seves experiències i les connecten a un llinatge de sabers ancestrals femenins (i sovint silenciats) que entenen el mateix cos com a extensió de la natura.
CC El Coll - La Bruguera (Aldea, 15)

Fins al 11 de març
Exposició Victòria Pujolar Amat. Diari íntim. Coincidint amb el centenari del naixement de Victòria Pujolar Amat, la Fundació Felícia Fuster mostra una selecció d'obres de la col·lecció particular de la família de l'artista. El conjunt es divideix en tres àmbits -família, obra política, i paisatges amb ànima-, i està compost per vint quadres distribuïts per la sala amb la voluntat que el públic pugui entrar, a través dels diferents estudis que va realitzar l’artista, en el seu univers privat. La mostra s’acompanya també del testimoni de Victòria Pujolar, recuperat a través d’una peça audiovisual produïda i editada especialment per a l’exposició per Tamara Melchor, neta de la pintora.
Fundació Felícia Fuster (Camps i Fabré, 3)

Fins al 3 d'abril
Exposició Expedient González Ledesma. Memòria escrita i cultura popular en Francisco González Ledesma (1927-2015). Mostra dedicada a l'autor que amb la novel·la Expediente Barcelona (1983), va encetar la sèrie de l'inspector Méndez. Periodista a El Correo Catalán i La Vanguardia, la democràcia va recuperar el gran narrador, que va ser premi Planeta el 1984 amb Crónica sentimental en rojo i multipremiat després aquí i a França per tota la sèrie.
Biblioteca Jaume Fuster (pl. Lesseps)

Fins al 26 de juny
Exposició Guerra, de l'artista filipina Nikki Luna, on reivindica el paper de les dones que exerceixen treball invisible en la societat actual. Mostra temporal inclosa al preu de l'entrada de Casa Vicens.
Casa Vicens (Carolines, 20-26)

Exposició permanent
Casa Vicens, la primera casa de Gaudí: manifest de la seva obra. Per conèixer la història de la Casa Vicens, en el seu context social, cultural i artístic com obra gaudiniana i la seva anticipació al modernisme. Consulteu horaris i preus a la web.
Casa Vicens (Carolines 18- 22)

 

Actes

Divendres 25 de febrer
Carnestoltes de Vallcarca. Tarda dinamitzada per la comissió infants del casal.
Can Carol (Cambrils, 26), a les 17h

Concert: Blanca Altable & Chuchi quartet.
CAT (pl. Anna Frank, s/n), a les 20.30h

Dissabte 26 de febrer
Cicle folk als mercats: Les Antines
Mercat de la Llibertat, a les 11.30h

Festa de la Truita. Tast de truites variades, botifarra d’ou, formatge, pa amb tomàquet, vi, aigua o coca de llardons. En acabar, es faran dues partides de bingo amb un cartró per persona i obsequi sorpresa per a la línia i per al bingo.
Casal Cardener (Cardener, 45), a les 12h

Espectacle familiar: Rumba menuda.  Cal inscripció prèvia.
El Coll - La Bruguera (Aldea, 15), a les 12h

Dinar popular. Ranxo de carnestoltes.
Parc de la Creueta del Coll a les 14.30h

Espectacle familiar: Els Coloraines.
Plaça La Sedeta, a les 18.30h

Fontana By Night IX. Festival de cultura dispersa i oci alternatiu del CJB i la Fontana. Xerrades, jocs de taula, rol, karaoke...
Espia Jove la Fontana (Gran de Gràcia, 190), a partir de les 17.30  i fins les 24.30h

Diumenge 27 de febrer
Espectacle familiar: El misteri de Sherlock Homes.
Jove Teatre Regina (Sèneca, 22), a les 12h

Ballades d'arrel amb Lali Mateu i Claudia Cabero.
CAT (pl. Anna Frank, s/n), a les 19h

Planeta Impro: Impro music show.
Teatreneu (Terol, 24), a les 19.30h

Dimecres 2 de març
Primeres passes. Espectacle: Contes amb olor de cel blau. A càrrec de Sherezade Bardají.
Biblioteca Jaume Fuster (pl. Lesseps, 20), a les 11h

Les  Vespres dels dimecres: Marcel Casellas, Carol Duran i Francesc Tomàs 'Panxito'. Reserva prèvia a bardelcat@gmail.com
El Bar del CAT (pl. Anna Frank, s/n), a les 21h

Dijous 3 de març
 Taller de carnaval dels animals africans: Els cinc de Ngorongoro es disfressen. A càrrec de Lourdes Casacuberta. De 4 a 9 anys. Cal inscripció prèvia.
Biblioteca Vila de Gràciam (Torrent de l’Olla, 104), a les 17.30h

Divendres 4 de març
Inauguració del cicle aDONA't. Xerrada:
La ignorància sexista i les seves conseqüències per a la salut de les dones. A càrrec de Mònica Balltondre. Professora i investigadora del Institut d'Història de la Ciència de la Universitat Autònoma de Barcelona (iHC-UAB).
CC El Coll La Bruguera (Aldea, 15), a les 19h

VII Bluegrass Camp. Jornades dirigides a tothom que li interessi aprendre el llenguatge musical del Bluegrass i la música Old-Time.
CC La Sedeta (Sicília, 321), a les 19h

 

Entitats

Diumenge 27 de febrer
XXXIVè Concurs de Teatre Català a Gràcia 2022: Super Trouper. Grup de teatre Anem de Canto.
El Centre (Ros de Olano, 9), a les 18h

Fins als 28 de febrer
Exposició amb motiu de la Verdinada. El projecte Mar Viva (de recollida i caracterització de deixalles marines) és una iniciativa que va ser impulsada per l’Agència Catalana de Residus juntament amb la Confraria de Pescadors del Port de Barcelona i l’Autoritat Portuària de Barcelona.
Lluïsos de Gràcia (pl. del Nord)

Divendres 4 de març
Presentació: Art Brut, un llibre sobre malalties mentals des d'una perspectiva femenina. Amb Raquel Picolo.
Ateneu Rosa de Foc (Robí, 5), a les 19h

Presentació del documental: She's beautiful when she's angry (Està guapa quan s'emprenya). sobre la segona onada del moviment feminista als EUA entr el 1966 i 1971. Dirigida per Mary Dore. Col·loqui posterior amb Conxa García.
Ateneu Roig (Torrent d'en Vidalet, 34), a les 20h

Amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona