Rafa Nache: "Hi ha una manca de voluntat política per tirar endavant la pista"

"Seguiré amb un rol diferent però continuarà sent casa meva", assegura el president sortint de Bàsquet Lluïsos

Esports

Rafa Nache, a la pista de bàsquet de Lluïsos, aquest dijous
Rafa Nache, a la pista de bàsquet de Lluïsos, aquest dijous | À.G.P.

Bàsquet Lluïsos comptarà amb nova junta i presidència a partir del 22 d'abril, data en què se celebrarà eleccions després de l'anunci de dimissió del president de l'entitat, Rafa Nache (Barcelona, 1978). Després de cinc anys al capdavant del club, Nache destaca l'increment del nombre d'equips femenins i reitera les crítiques als estaments municipals a l'hora d'aconseguir finançament per la reforma pendent de la pista de la plaça del Nord. 

Com afrontes aquestes darreres setmanes de president? 
Estic fent el mateix que venia fent fins ara, no ha variat gaire. Segueixo al peu del canó, amb les coses que surten al dia a dia. Les qüestions que són més de planificació a llarg termini ara mateix les hem ajornat com a junta fins que hi hagi una resolució.

Veus voluntat política per aportar finançament a la nova pista?
Això no hi és, clarament. No sabria dir el perquè però sí que hi ha una manca de voluntat política per tirar endavant la pista. Ja ha costat déu i ajuda que aprovessin el projecte i hi ha hagut un intercanvi amb aspectes del Pla General. Però després voluntat política no n'hi ha hagut. Els polítics del barri sí que tenen una certa sensibilitat però a la política de Barcelona ciutat no en tenen. Però no en tenen per a Lluïsos ni per a res d'esport. 

Com heu aconseguit créixer en el bàsquet femení?
A base de molta feina. Així com els nois històricament ja s’apuntaven, venien a Lluïsos i era fàcil aconseguir fer un equip cada any, amb les noies ha sigut, sobretot els primers anys i ara bastant menys, molt de picar pedra, anar a veure alguna escola del barri, fer jornades de portes obertes, de molt boca orella. Ho hem aconseguit així. Abans sorgien generacions espontànies: cada tres una. Doncs ara hem aconseguit totes les generacions de femení.

Què destacaries d’aquests darrers anys en l’apartat esportiu?
Ho destacaria tot, del sènior masculí que està a Copa Catalunya, al femení de Primera Catalana, que van primeres i estan jugant molt bé [no han perdut cap partit de lliga]. Destacaria equips petits que han gaudit molt i hem tingut un equip de Preferent femení que feia anys que no el teníem. Som un club que segurament no ens defineixen només els resultats, ens defineixen altres coses com els valors, com fer créixer la part femenina del bàsquet. Són coses que ens defineixen més que no els resultats, encara que evidentment quan hi ha un resultat positiu ens n’alegrem. Aquest dilluns mateix les noies van tenir un partit ajornat, van guanyar [contra el CB Prat, 62-45] i va ser una festa. 

Quin vincle tindràs després de deixar la presidència?
El seguiré tenint molt fort. Vaig entrar a Lluïsos el 1987 com a jugador de l’escoleta de bàsquet, vaig passar per totes les categories i després com a entrenador. No em despenjaré del bàsquet perquè m’agrada i sobretot perquè m’agrada Lluïsos, l’ambient, hi tinc els meus amics i n’he fet de nous a la presidència. Lluïsos seguirà sent casa meva i seguiré parant-hi. Segurament menys del que hi vaig ara i amb un rol diferent però seguirà sent casa meva.

Quins projectes esperes que emprengui la propera junta?
Tindran un segell semblant al que hem tingut fins ara. Seguiran treballant pel club com s’ha fet fins ara, transmetent els mateixos valors. Cada junta ha d’imprimir el seu segell i marcar els seus objectius. Ens en vam marcar uns quan vam arribar fa cinc anys, els hem anat aconseguint i ara la junta que vingui haurà d’aconseguir-ne uns altres. Però sempre sense perdre l’essència de Lluïsos.