Òpera amb Gràcia tornarà a l'estiu a Sant Felip Neri per consolidar el festival

La iniciativa suma enguany La Sedeta com a espai per a la presentació i prepara un taller per formar una coral

Cultura

El claustre de Sant Felip Neri ple a l'Òpera amb Gràcia 2021
El claustre de Sant Felip Neri ple a l'Òpera amb Gràcia 2021 | Stefano Andreoni

El festival Òpera amb Gràcia va venir per quedar-se; enguany celebren segona edició amb una programació similar i repetint el claustre de l'Oratori de Sant Felip Neri com a seu principal, però amb alguns canvis per assolir l'objectiu d'una proposta que pretén trencar els tòpics i els prejudicis del gènere líric: sumar nou públic i arribar als més joves.

L'estructura es manté igual amb quatre espectacles, un d'ells de nova creació

L'any passat, la fórmula de la presentació prèvia del festival -amb entrada gratuïta- va funcionar tan bé que enguany els organitzadors del festival han decidit fer-ne dues, una a la Sedeta el 15 de juny, i la segona, de nou a la Violeta, una setmana després. "L'any passat va anar molt bé perquè això va fer que la gent s'apuntés als concerts, i enguany hem volgut repetir l'experiència i fer-ho també a la Sedeta, un espai molt interessant perquè atreu molt públic", explica Romina Krieger, organitzadora de l'esdeveniment juntament amb el mestre Guerassim Voronkov i Maria Voronkova.

L'estructura del festival també es mantindrà igual, amb quatre espectacles -una presentació, dues òperes i un espectacle de nova creació amb les dones com a protagonistes-, així com els preus (15 euros l'entrada general i 12 per a més grans de 65 anys). L'any passat, tot i les restriccions a causa de la pandèmia, van aconseguir fer sold out per a tots els concerts. "Per a nosaltres va ser un èxit total, sabíem que era una proposta arriscada, però estem molt agraïts pel públic", afegeix Krieger. De fet, la soprano assegura que ara tenen un "grup de fans de Gràcia" que els segueixen a cada esdeveniment que han fet durant l'any a la ciutat. L'únic repte que encara queda pendent en aquesta segona edició és arribar als més joves, un sector que els organitzadores veuen de difícil accés. "L'objectiu és normalitzar l'òpera, fer veure que és divertida i accessible, però és complicat captar gent de 20 anys, però ho seguirem intentant", clou Krieger.

Es busca cor d'òpera per a la presentació oficial

La segona edició de Òpera amb Gràcia es celebrarà del 3 al 23 de juliol a l'Oratori de Sant Felip Neri i tindrà dues presentacions prèvies, una la Sedeta (15/06) i l'altra a la Violeta (22/06). Enguany hi ha una activitat extra: un taller programat per a finals d'abril al CC Navas per formar el cor que acompanyarà el concert de presentació.