El Dia del Teatre homenatja Víctor Català i estrena una mostra dels nous grups del Coll

El CAT acull l'acte principal diumenge 27 amb la lectura del manifest i la representació musicada de 'Lo Cant dels Mesos'

Cultura

Màscares que han pintant els infants de Lluïsos, que ha dedicat aquesta setmana al teatre infantil i les titelles
Màscares que han pintant els infants de Lluïsos, que ha dedicat aquesta setmana al teatre infantil i les titelles | Cedida

La celebració del Dia Mundial del Teatre, suspesa el 2020 a causa de la pandèmia i amb més limitacions i menys participació en l'edició de l'any passat, torna enguany amb més força, sumant diferents espais que conformen el circuit teatral del districte i incorporant nous grups, com ara els que s'han creat el darrer any amb l'impuls del centre cívic del Coll.
Així, l'acte central d'enguany tindrà lloc el 27 de març a les 12 hores al Centre Artesà Tradicionàrius i tindrà com a figura referent Caterina Albert i Paradís, més coneguda sota el pseudònim de Víctor Català. L'acte comptarà amb la lectura del manifest i la representació musicada de l'obra de la reconeguda escriptora 'Lo Cant dels Mesos', a càrrec d'Ismael Dueñas al piano i veus, Abril a la veu i Tanit Graffelman amb dansa i narració.

Una altra de les novetats d'enguany és la suma al cartell del centre cívic del Coll, que fins ara no tenia representació teatral, una manca que van cobrir l'any passat amb diferents grups. Així, l'equipament s'estrena a la celebració del Dia Internacional del Teatre aquest divendres amb la representació de 'Blanca Desvelada', del grup Aleteo Teatre (20h). I diumenge 27 a les 18h, acollirà la Primera Mostra de Teatre del Coll, amb les actuacions de El Piano de Cartón, Improlatina, Provoc'art i Strangers Produccions.

Tot i que l'efemèride oficial és diumenge, els diferents actes del cartell s'han repartit durant la setmana i també tindran continuïtat els propers dies a espais com L'autèntica, La Badabadoc o la Fontana. Pel que fa a la participació de les entitats històriques, el Centre s'hi suma amb una programació especial de quatre representacions de microteatre dissabte 26 de les 20h a 23h. I el Cercle també ha afegit al cartell la peça 'Elles només volien volar', una estrena del grup de joves que van oferir a l'espai Les Golfes de l'entitat, amb un darrer passi aquest diumenge a les 18h.

El teatre infantil i les titelles, a Lluïsos

L'entitat ha celebrat el Dia mundial del teatre infantil i del titella durant tota la setmana, guarnint la casa amb màscares de colors decorades pels infants. I diumenge 27, tancaran aquesta programació dedicada al teatre infantil amb una obra de titelles familiars que també servirà per cloure la temporada: dos contes de la companyia La pantomima per desmuntar estereotips de gènere.