L'ANIN reprèn el cartell regular de contes per a adults a l'Ateneu Roig amb nou format

Després de l'aturada per la pandèmia, l'entitat proposa nova programació de narració oral l'últim diumenge de mes

Cultura

Les tres narradores que oferiran aquest diumenge al Roig 'Vermut de contes'
Les tres narradores que oferiran aquest diumenge al Roig 'Vermut de contes' | Cedida

La narració oral torna a la programació regular a l'Ateneu Roig, seu de l'ANIN, l'Associació de Narradors i Narradores de Catalunya, tal i com es feia abans de la pandèmia. En aquesta nova edició, però, el format passa a ser de conte-vermut el darrer diumenge de mes, enlloc de fer-ho els divendres nit, per tal d'ocupar una franja amb menys oferta cultural per a públic adult. A cada sessió tres narradors d'ANIN ofereixen un espectacle de petit format amb l'opció de beure o menjar abans, durant o després de l'actuació.

Instal·lats a l'Ateneu Roig des de fa més de quatre anys, el treball de l'ANIN sempre ha anat enfocat a convertir la narració oral en una oferta estable dins de l'àmplia i diversa programació cultural de Gràcia, conformant aliances amb altres punts de referència que també hi ha al districte, com ara la Casa dels Contes i la Quàntica, on recentment s'ha instal·lat el projecte Dit i Dit que fins ara tenia la base d'operacions a la Ruqueria Querub-. Així, l'objectiu d'aquesta proposta és promocionar la narració oral perquè "deixi de ser un gènere menor i alhora convertir Gràcia en un referent d'aquesta disciplina artística", segons explica Guadalupe Blesa, membre d'ANIN. En aquest sentit, el passat 20 de març es va celebrar a la plaça J0anic la Primera Festa de la Narració Oral, una trobada també impulsada per aquesta entitat, i recuperar així el ritme del sector, molt tocat per la pandèmia. "Ens comencem a recuperar, més o menys al mateix ritme que ho fa el teatre", afegeix Blesa. La propera sessió de contes al Roig serà, doncs, aquest diumenge 27 a les 12h. Entrada lliure amb taquilla inversa.

Taller de narració oral a la biblioteca Vila de Gràcia

Del 6 d'abril al 25 de maig Rubén Martínez, director del festival Munt de Mots, oferirà un total de 8 sessions de formació per a narradors, on els assistents aprendran l’art d’explicar històries fent servir només la veu, el cos i la imaginació, amb tècniques apropiades per seleccionar, preparar i explicar contes a petits i grans.