Del 25 de març a l'1 d'abril

Recomanem: 'Som veïnes', un viatge pel barri de La Salut amb ulls de dona

Agenda

'Som veïnes', a la biblio Jaume Fuster
'Som veïnes', a la biblio Jaume Fuster | Cedida

Si voleu publicar els vostres actes en aquesta agenda, envieu un correu electrònic a redaccio@independent.cat

Recomanem

'Som veïnes', un viatge pel barri de La Salut amb ulls de dona

La Biblioteca Jaume Fuster acull l'exposició Som Veïnes. Un viatge pel barri de La Salut, un recorregut per aquest barri gracienc a través de la mirada i experiència de les dones. Aquesta exposició col·lectiva és el resultat d’un procés comunitari creat per veïnes, entitats i serveis del barri. Totes formen part de Salutem, el Pla Comunitari de La Salut. La mostra vol posar en relleu el seu treball voluntari, una feina sovint invisibilitzada, però que fa transformar les relacions i construeix espais de convivència. La mostra també pretén visibilitzar les dones que s'organitzen, dones que creen xarxa, dones que creen espais oberts i vius per gaudir-los col·lectivament.

Fins al 5 de maig a la biblioteca Jaume Fuster (pl. Lesseps, 20-22)

 

Exposicions

Fins al 28 de març
Exposicions dins del cicle aDONA't. 15a edició de la mostra Mares, àvies, germanes i amigues. Un homenatge dels infants del barri vers les dones que més admiren, per mitjà de dibuixos acompanyats de narracions originals i emotives.
Exposició Venandi Maleficarum. Un projecte que vol ensenyar allò que s'amagava darrere dels mites imposats per la societat als segles XV, XVI i XVII, que assenyalaven i castigaven a les dones. Un recorregut fotogràfic ambientat en la bruixeria
Exposició Canvi climàtic o l’emergència dels cossos. A través de les seves obres, les artistes comparteixen les seves experiències i les connecten a un llinatge de sabers ancestrals femenins que entenen el mateix cos com a extensió de la natura.
CC El Coll - La Bruguera (Aldea, 15)

Fins al 30 de març
Exposició Dones i Aigua. Les creadores de Gràcia del Projecte Minerva volen retre homenatge a la relació històrica i actual de les dones amb l’aigua. Parlen del "dolor que ens inunda quan veiem com els nostres rius s’assequen i es desborden pel canvi climàtic; volen fer-nos sentir l’aigua que ens conforme i ens mou, que ens crea i ens manté en vida i volen ser l’aigua persistent que erosiona les arestes lacerants de les roques fins a fer-les caure. Perquè necessitem més aigua i menys arestes; més flexibilitat i menys rigidesa; més col·lectiu i menys egoisme".
La Violeta (Maspons, 6)

Mostra de dibuixos del Dia de la Dona. Exposició amb els dibuixos que han realitzat els infants al llarg d'aquests dies. Per complementar-la, l'artista LaCastillo reproduirà a escala real quatre dels dibuixos entregats. Tindrà lloc a la plaça de la Sedeta dimecres 30 de març.
Bar del Centre Cívic (Sicília, 321)

Fins al 3 d'abril
Exposició Expedient González Ledesma. Memòria escrita i cultura popular en Francisco González Ledesma (1927-2015). Mostra dedicada a l'autor que amb la novel·la Expediente Barcelona (1983), va encetar la sèrie de l'inspector Méndez. Periodista a El Correo Catalán i La Vanguardia, la democràcia va recuperar el gran narrador, que va ser premi Planeta el 1984 amb Crónica sentimental en rojo i multipremiat després aquí i a França per tota la sèrie.
Biblioteca Jaume Fuster (pl. Lesseps)

Fins al 24 d'abril
Altres escenaris possibles. Exposició fotogràfica de concerts. Mostra basada en la sèrie de reportatges 'Otros Escenarios Posibles’, del periodista Nando Cruz, publicats a ‘El Periódico de Catalunya’. Quin és el darrer concert que has vist al barri? Quants espais prop de casa programen música en viu? Creus que el teu és un barri musicalment actiu? Voldries que ho fos més? Són preguntes que vol despertar aquesta exposició fotogràfica plantejada com un recorregut pels incomptables espais i col·lectius musicals que creixen en els marges, sota les pedres, a cada barri de la ciutat.
Centre Cívic la Sedeta (Sicília, 321)
Fins al 26 de juny
Exposició Guerra, de l'artista filipina Nikki Luna, on reivindica el paper de les dones que exerceixen treball invisible en la societat actual. Mostra temporal inclosa al preu de l'entrada de Casa Vicens.
Casa Vicens (Carolines, 20-26)

Exposició permanent
Casa Vicens, la primera casa de Gaudí: manifest de la seva obra. Per conèixer la història de la Casa Vicens, en el seu context social, cultural i artístic com obra gaudiniana i la seva anticipació al modernisme. Consulteu horaris i preus a la web.
Casa Vicens (Carolines 18- 22)

 

Actes

Divendres 25 de març
Espectacle: Hem vingut a fer l'amor. Mostra de vint poemes que parlen del circ, dels quatre elements presocràtics -aigua, aire, terra i foc- i d'altres textos que ens ajuden a penetrar la poesia de caire matafísic. A càrrec de les rapsodes Mariona Farreras i Carla Pocchiola. Amb la música de Taba. Textos i guió. Jordi Condal. Cia Celisol. Taquilla inversa. Cal reservar plaça.
Espai Jove la Fontana, a les 19.30h

Concert: Miss Raisa. Cal inscripció prèvia.
CC La Sedeta (Sicília, 321), a les 20h

35è Tradicionàrius: Joseba Tapia presenta Egon edo ez egon.
CAT (pl. Anna Frank, s/n), a les 20.30h

Concert: Gala Nell.
Heliogàbal (Ramón y Cajal, 80), a les 21 h

Dissabte 26 de març
Passejades per Barcelona: Laberint d'Horta i Palau de les Heures. Durada 4 hores. Cal inscripció prèvia.
Punt d'inici Can Carol (Cambrils, 26), a les 9h

Jornades de curro. Feines per millorar l'estat de la porta i les escales que pujen al segon pis i instal·lació de la llum.
Fusteria de Vallcarca (Argentera, 24), a les 10h

Taller: Arts terapèutiques per a l'emergència emocional. A càrrec d'ARTSBRIMARS. Tres sessions. Cal inscripció.
Espai Jove la Fontana (Gran de Gràcia, 190), a les 17h

Presentació dels llibres de Jaume Aiats 35 i 37 cants que he sentit. Polifonies tradicionals catalanes I i II.
El Bar del CAT (pl. Anna Frank, s/n), a les 19h

Concert: O val das Mouras presenta Bruixes i poetes. Festival Barnasants.
CAT (pl. Anna Frank, s/n), a les 20h

Concert: Power Burkas + Los Valientes.
Heliogàbal (Ramón y Cajal, 80), a les 21h

Dimarts 29 de març
EnSexTimem: Sex Text. Taller d'escriptura creativa eròtica per deixar vola la imaginació a través de relats escrits. Activitat gratuïta per a joves de 14 a 18 anys. Avisar per Whatsapp 635080047.
Espai Jove la Fontana, a les 17.30h

Taller: Il·lumina't amb l'STEAM. Per entendre com funcionen els circuits elèctrics i els seus elemens principals. Per a infants de 9 a 12 anys. Places limitades.
Biblioteca Vila de Gràcia (torrent de l'Olla, 104), a les 17.30h

Dimecres 30 de març
Escoltem els clàssics: La dona i la música. Audició oberta organitzada per l'Associació de Pensionistes i Jubilats La Sedeta. Sessió comentada per l'especialista Víctor Frigola.
CC LA Sedeta (Sicília, 321), a les 12.30h

Les Vespres dels dimecres: Marcel Casellas, Joana Gumí i "Paton" Felices. Entrada lliure amb reserva prèvia a bardelcat@gmail.com.
El Bar del CAT (pl. Anna Frank, s/n), a les 21h

Micro obert. Entrada lliure.
La Sonora de Gràcia (Riera de Sant Miquel, 59), a les 21h

Dijous 31 de març
Cicle de conferències amb Leonardo Martínez, llicenciat en Història i doctor en Humanitats: El enigma de Magritte. Cal inscripció prèvia. Consulteu preu a info@espaimosaik.com o al 932176136.
Espai Mosaik (Gran de Gràcia, 77, pral 1a), a les 19h

Concert: Sunny Girls + ivory.the.
Heliogàbal (Ramón y Cajal, 80), a les 21h

 

Entitats

Divendres 25 de març
Presentació del  llibre Alianzas Rebeldes, coordinat per Clara Serra, Cristina Garaizabal i Laura Macaya.
Ateneu Rosa de Foc (Robí, 5), a les 19 h

Presentació del llibre El árbol torcido. Amb Ángela Valeiras, autora.
Ateneu Llibertari(Alzina, 5), a les 19h

Dissabte 26 de març
Iniciació al cultiu sobre bales de palla. A càrrec de Manel Font, expert en compostatge i horts urbans. Cal inscripció prèvia a aula@boscturull.cat (especificant noms, adreça electrònica i telèfon de contacte).  
Aula Ambiental Bosc Turull (Pg. Turull, 2), d'11 a 13h

Acte solidari Pro-Xarxa d'Aliments de l'Ateneu. Dinar col·lectiu.
Ateneu Llibertari (Alzina, 5), a les 14.30h

Microteatre: Sense pèls a la llengua + Eureka + L'ofegat + La musa.
El Centre (Ros de Olano, 9), a les 20h

Diumenge 27 de març
XXIVè Concurs de Teatre Català a Gràcia: La taverna de la Rosita, de Ramon Alcaraz. Grup Qollunaka de Terrassa.
El Centre (Ros de Olano, 9), a les 18h

Teatre: Elles només volien volar.
El Cercle (Santa Magdalena, 12), a les 18h

Amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona

Amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona