L'Europa demana a l'Ajuntament avançar el canvi de gespa per ser a punt per a la lliga

El primer equip femení viatja a Palma amb l'objectiu de sumar el punt que li doni el campionat de Primera Estatal

Esports

L'Europa s'ha desfet del Riudoms (3-0) al Nou Sardenya
L'Europa s'ha desfet del Riudoms (3-0) al Nou Sardenya | Jordi Batuecas

La consecució imminent del títol de lliga per part del primer equip femení de l'Europa ha quedat aquests dies parcialment enterbolida per la preocupació creixent al club escapulat per les obres de substitució de la gespa artificial del camp de futbol del Nou Sardenya. Segons l'Europa, les previsions de l'Institut Barcelona Esports (IBE), la institució municipal encarregada d'aquesta intervenció, són que les obres es realitzaran entre agost i setembre. Donat que la superfície del camp és del tipus tou, l'actuació tindrà una durada de nou setmanes. L'entitat europeista tem que amb aquest calendari la nova gespa artificial no estigui llesta per l'inici de les competicions, deixant de banda les afectacions a l'organització del campus d'estiu de futbol. "Hem demanat d'avançar quinze dies, al juliol, aquesta obra", explica el president del CE Europa, Víctor Martínez, en declaracions a L'independent. Les obres, amb un pressupost de 375.328,80 euros, es troben en procés d'admissió de sol·licituds per a la licitació, un període obert des del 18 de març passat que es tancarà el proper divendres 8 d'abril. El club escapulat resta a l'espera d'una decisió per part de l'Ajuntament, després d'aquesta petició. "Han respost que s'ho mirarien", assegura Martínez.  

El masculí de Gerard Albadalejo rep el Numància, tercer classificat de Segona RFEF

De la seva banda, el primer equip femení de l'Europa se centra en el desplaçament a Palma, on s'enfrontarà diumenge 3 a l'Atlètic Balears, el rival més directe de les escapulades. Les jugadores que entrena Joan Bacardit en tenen prou amb un punt per assolir matemàticament el títol de lliga, que posarà la cirereta al pastís d'una temporada marcada per la consecució de l'ascens del grup 3 de Primera Estatal. L'ensopegada de les balears a Osca (1-1) obre encara més el camí a l'Europa, que diumenge passat es va desfer del Riudoms al Nou Sardenya (3-0). 

Prova de foc per al masculí. El conjunt de Gerard Albadalejo rebrà diumenge 3 (12h) el tercer classificat del grup 3 de Segona RFEF, el Numància de Sòria. Tot un examen per als escapulats, que diumenge passat van empatar al camp del Brea (0-0) i tenen la permanència a set punts. 

Umbro deixarà d'equipar els conjunts escapulats, amb nova marca a l'abril

El club té sobre la taula un seguit de propostes de marques esportives i anunciarà al llarg del mes d'abril la guanyadora. "Falta decidir", apunta Víctor Martínez, president de l'entitat. Així, l'Europa no compta amb Umbro per a la propera temporada, després de la pròrroga d'un any del contracte iniciat la temporada 2017/18.

L'Europa ha empatat al camp del Brea (0-0)