PSC, ERC i Junts aterren líders, BComú aborda el canvi i Valents trepitja carrer en el pla Vallcarca

Bonet, Romeva i Artadi coincideixen en set dies d'activitat pública frenètica pels ritmes habituals dels grups locals

Política

Badia, al Casal de Gent Gran de Penitents, dimarts passat
Badia, al Casal de Gent Gran de Penitents, dimarts passat | @eloibadia

Sense pressa però sense pausa, els grups municipals a Gràcia han posat una marxa més aquests últims dies en la llarga precampanya que s'espera fins a les eleccions locals del 28 de maig de 2023 i majoritàriament ho han executat fent aterrar els líders a Gràcia en curiosa coincidència entre PSC, ERC i Junts. Laia Bonet, Raül Romeva i Elsa Artadi, una mica més i es troben pel carrer. També el regidor de Gràcia, ha sumat visites al CN Catalunya i al casal de Penitents. 

El regidor, Eloi Badia, també suma contactes, amb el CN Catalunya i el casal de Penitents

Els socialistes graciencs, que aquest cap de setmana han anat a la conferència política del partit a Barcelona, van ser els primers a reaccionar a l'anticipació d'ERC amb el pla Joanic i tan aviat han activat la militància local en les reunions de la plataforma com hi han reunit el passat 16 de març la tercera tinent d'alcaldia, Laia Bonet, que també va aprofitar la visita per anar a la presentació de Sant Medir desaparegut, el nou llibre de Josep Maria Contel. 

Esquerra, que no vol perdre punt amb Joanic però que esperarà uns dies després de la reunió del govern amb els afectats, va poder fer finalment el dia 17 la visita en clau mediambiental i de consum responsable de Romeva, que es va reunir amb entitats com l'Aula Ambiental Turull o el bosc urbà de Fontana. 

Junts, per la seva banda, que ja va fer un fort desplegament de líders per Sant Medir, va tornar a aplegar el dia 23 la candidata, Elsa Artadi i el president del districte, Ferran Mascarell, amb els veïns de Joanic, amb qui van entomar "el compromís de treballar habitatge per habitatge per arribar a una solució real" que satisfaci els afectats. 

BComú també ha començat a abordar el relleu a la coordinació general amb una assemblea que ha quedat fixada per a la setmana que ve. Valents, finalment, ha estirat la seva carta oberta a l'executiu local de la setmana passada sobre el pla Vallcarca per reunir-se amb col·lectius afectats com l'AV Vallcarca-Penitents. 

L'audiència pública ja espera un nou focus de protesta: Riera de Cassoles

Dimarts 5 la sessió comptarà amb una veu crítica que feia temps que no es prodigava: la Plataforma Riera de Cassoles contra la Contaminació Atmosfèrica i Acústica. Descontents amb les reunions recents amb el Districte, ja preparen lones i domassos per penjar als balcons.